Πλεύρης: Το Παιδιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης θα είναι έτοιμο το 2025

Το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ επισκέφθηκε ο Θάνος Πλεύρης
Υπ. Υγ.

Σύσκεψη με τους διοικητές και τους υποδιοικητές της 3ης και 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας, είχε το πρωί της Τρίτης ο υπουργός Υγείας, στη Θεσσαλονίκη, για την κατάσταση των νοσοκομείων της περιφέρειας τους. Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις εξελίξεις στο θέμα του Παιδιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης, δήλωσε: «Δεν υπάρχει κανένα θέμα και με τα τρία νοσοκομεία του Ιδρύματος Νιάρχος και μάλιστα το ίδιο το “Νιάρχος”, χθες, σε επιστολή που έστειλε και στον πρόεδρο της Βουλής και στους αρχηγούς των κομμάτων, αναφέρει ότι θα γίνουν όλες οι προσπάθειες. Ήταν μία διαδικασία την οποία την κάνει το ίδιο το “Νιάρχος”, που βγήκε άκαρπη. Από εκεί και πέρα θα γίνουν όλες οι διαδικασίες και σε κάθε περίπτωση εμείς διαβεβαιώνουμε ότι και σαν Πολιτεία, άμα χρειαστεί να συνδράμουμε με οποιονδήποτε τρόπο, αν χρειαστεί και με χρηματοδοτικό εργαλείο, αυτή η συνδρομή θα υπάρξει. Όχι απλώς δεν υπάρχει πρόβλημα για το “Παιδιατρικό”, αλλά θα είναι και απολύτως εντός του χρονοδιαγράμματος που έχει οριστεί ώστε το 2025 η Θεσσαλονίκη να έχει Παιδιατρικό Νοσοκομείο με 33 επιπλέον κλίνες ΜΕΘ Παίδων και να λυθεί οριστικά το πρόβλημα της έλλειψης κλινών ΜΕΘ στα παιδιά, που έχουμε στη Βόρεια Ελλάδα».

Για τη σύσκεψη που είχε με τους διοικητές των ΥΠΕ, ο κ. Πλεύρης ανέφερε ότι συζητήθηκε η κατάσταση στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης. «Βρισκόμαστε σε ένα πλαίσιο που η πίεση από την πανδημία στο σύστημα δεν είναι μεγάλη. Αντίστοιχα, σιγά σιγά αρχίζει να υπάρχει και μία εξισορρόπηση στο κομμάτι των ιώσεων και αντιστοίχως εδώ πέρα κοιτάμε όλο το πλαίσιο και όλων των συνεργασιών ώστε να έχουμε την καλύτερη δυνατή περίθαλψη» πρόσθεσε.

Στη συνέχεια, επισκέφθηκε το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ συνοδευόμενος από τους διοικητές της 3ης και 4ης ΥΠΕ, Παναγιώτη Μπογιατζίδη και Δημήτρη Τσαλικάκη, την υποδιοικήτρια της 4ης ΥΠΕ, Ειρήνη Χατζοπούλου και τη Διευθύντρια ΕΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ Βορείου Ελλάδος, Τζίνα Λεπτοκαρίδου.

Ο Υπουργός ξεναγήθηκε από τον διοικητή του ΑΧΕΠΑ Παναγιώτη Παντελιάδη, όπου επισκέφθηκε την πλήρως ανακαινισμένη πτέρυγα του Ακτινολογικού Εργαστηρίου. Το νοσοκομείο έχει εξοπλιστεί μέσω ΕΣΠΑ και Ταμείου Ανάκαμψης με τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα όπως μαγνητικό τομογράφο τελευταίας γενιάς, νέο αξονικό τομογράφο, τρία φορητά ακτινολογικά, Ψηφιακό μαστογράφο και ψηφιακό ακτινογραφικό που βελτιώνουν τις υπηρεσίες υγείας και συμβάλουν στην ταχύτερη διακίνηση ασθενών με αποτέλεσμα τη μείωση του χρόνου αναμονής των πολιτών.

Στη συνέχεια ο Υπουργός Υγείας επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας Ευόσμου, όπου η Διευθύντρια Ειρήνη Οικονομίδου τον ξενάγησε στους χώρους του ΚΥ. Τέλος, ο κ. Πλεύρης θα παραστεί στα εγκαίνια νέας μονάδας στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Πηγή: newsbomb.gr

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069