Ποια 3η; – Το CDC ανακοίνωσε και 4η δόση! – Εμβόλιο ανά 6 μήνες αλλιώς τέλος τα «προνόμια» – Επιβεβαίωση του pronews.gr

Το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) επιβεβαιώνει πλήρως το pronews.gr καθώς πλέον μιλά και για τέταρτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού. 

Το pronews.gr ήταν το πρώτο ΜΜΕ στην Ελλάδα το οποίο είχε αναφέρει ότι θα χρειάζεται εμβολιασμός ανά περίπου 6-8 μήνες, καθώς είχε επικαλεστεί τις δηλώσεις της ίδιας εταιρείας, η οποία υποστήριζε ότι τα αντισώματα διαρκούν 6 με 8 μήνες. 

Φυσικά τότε κάποιοι υποστήριζαν ότι ήταν «ψευδές» το δημοσίευμα. Λίγους μήνες μετά και το pronews.gr επιβεβαιώνεται 100%, με το CDC σε ανακοίνωση του να αναφέρει ότι, ορισμένα ανοσοκατεσταλμένα άτομα, ηλικίας 18 ετών και άνω, θα μπορούσαν να κάνουν τέταρτη δόση του εμβολίου κατά της Covid- 19.

«Ορισμένα ανοσοκατεσταλμένα άτομα που έχουν κάνει το εμβόλιο κατά της νόσου Covid, είτε της Pfizer είτε της Moderna, θα μπορούν να κάνουν και τέταρτη δόση», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, όπως γράφει ο ιστότοπος «Axios».

Στην επίμαχη ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι, τα άτομα άνω των 18 ετών, που είναι «ανοσοκατεσταλμένα σε μέτριο ή σοβαρό βαθμό», κι έχουν λάβει τρεις δόσεις εμβολίου τύπου mRNA, μπορούν να κάνουν τέταρτη δόση: είτε με τα εμβόλια των Pfizer και Moderna, είτε με το εμβόλιο Johnson & Johnson.

Η χορήγηση της τέταρτης δόσης θα πρέπει να πραγματοποιείται τουλάχιστον έξι μήνες αφότου έκαναν την τρίτη αναμνηστική δόση των εμβολίων Pfizer ή Moderna, σύμφωνα με το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC).

Άρα αυτό σημαίνει ξεκάθαρα ότι θα χρειάζεται εμβολιασμός ανά 6 μήνες! 

Αξίζει να σημειωθεί, ότι για τα ανοσοκατεσταλμένα άτομα, η αναμνηστική δόση του εμβολίου κατά της νόσου COVID-19 ταξινομείται ως «ενισχυτική δόση» από το CDC.

Για τους ανοσοκατεσταλμένους, η τέταρτη δόση του εμβολίου κατά της Covid θεωρείται «αναμνηστική» και η ποσότητα που χορηγείται, είναι η μισή από αυτήν που χορηγείται στις τρεις πρώτες δόσεις.

Υπενθυμίζεται ότι, το CDC την περασμένη εβδομάδα έδωσε τo «πράσινο φως» στους Αμερικανούς να κάνουν την αναμνηστική δόση του εμβολίου κατά της Covid.

CDC: Ίσως αλλάξουν στο μέλλον οι προϋποθέσεις για να θεωρείται κάποιος πλήρως εμβολιασμένος

Πριν λίγες ημέρες το CDC είχε ρίξει και άλλη «βόμβα» καθώς η διευθύντρια του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νόσων (CDC), Ροσέλ Ουαλένσκι, είχε δηλώσει στη διάρκεια ενημέρωσης, ότι η υπηρεσία της ενδέχεται να θέσει στο μέλλον νέες προϋποθέσεις για να ορίζεται κανείς πλήρως εμβολιασμένος.

Μέχρι στιγμής, οποιοσδήποτε στις ΗΠΑ έχει λάβει και τις δύο δόσεις των Pfizer/BioNTech ή Moderna είτε ακόμη και το μονοδοσικό της Johnson & Johnson, θεωρείται πλήρως εμβολιασμένος.

Οι ενισχυτικές δόσεις έχουν αρχίσει να διανέμονται, ενώ και για τα τρία εμβόλια έχει εγκριθεί από τον αρμόδιο ρυθμιστικό φορέα των ΗΠΑ η τρίτη δόση.

«Ίσως χρειαστεί να αναθεωρήσουμε την έννοια του πλήρως εμβολιασμένου στο μέλλον, όμως τώρα αυτό που θα πω είναι ότι όποιος μπορεί ας κάνει την τρίτη δόση», επεσήμανε η Ουαλένσκι.

Προς το παρόν, ωστόσο, η διευθύντρια του αμερικανικού CDC επιθυμεί να μείνει ως έχει ο όρος, μέχρι τουλάχιστον η τρίτη δόση να είναι διαθέσιμη σε όλους.

«Αυτή τη στιγμή, δεν έχουμε τη δυνατότητα παροχής της τρίτης δόσης σε όλους. Δεν έχουν αλλάξει οι προϋποθέσεις για να θεωρείται κανείς πλήρως εμβολιασμένος. Θα συνεχίσουμε σε αυτό το μήκος κύματος», προσέθεσε η Ουαλένσκι.

ΠΗΓΗ: pronews.gr

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069