Σχολιάζει ο Αθανάσιος Μπέλτσος

Μπορεί να έχουμε φτωχοποιημένους πολίτες, έχουμε όμως κροίσους πολιτικούς, αριστερούς,  κεντρώους και  δεξιούς. Ειδικά κάτι νεόκοποι υπουργοί με μηδενικά ένσημα αποτελούν παράδειγμα πλουτισμού.

Μερικά από τα παλικάρια τυγχάνει να τα ξέρω από φοιτητές και αναρωτιέμαι πως αυτοί έγιναν πάμπλουτοι και πως εγώ μένω στο ενοίκιο.

Ένα εκατομμύριο καταθέσεις, διακόσια χιλιάρικα εισόδημα, δεκάδες ακίνητα  είναι περιπτώσεις που σε κάνουν να πιστεύεις πως είναι θαυματουργοί, σαν τους ιχθείς και τους άρτους που πολλαπλασίασε ο Ιησούς.

Μετά περιμένεις τι; Να αλλάξουν την ζωή σου; Αν συμβεί αυτό θα πρέπει να χάσουν αυτοί. Να σταματήσουν να υπηρετούν τα μεγάλα αφεντικά και να είναι με το λαουτζίκο. Μα αυτό δεν γίνεται.

Πόσο επικερδής είναι μια Συμφωνία Πρεσπών, μια βίαιη απολιγνιτοποίηση, μια ρήτρα αναπροσαρμογής, αμέτρητες ανεξέλεγκτες αδειοδοτήσεις ενέργειας, ένα ξεπούλημα της ΛΑΡΚΟ, μια τροπολογία που ανοίγει πόρτες για την επιχειρηματική ελίτ..

Πόθεν αίσχος ή πόθεν της απάτης για τους επαγγελματίες της Βουλής και Ευρωβουλής;

Βλέπετε καμιά διαφορά από τις βασιλικές αυλές με τους πιερότους και τις κολομπίνες; Με τους μπάτλερ και τα φιλιππίνια;

Πολιτική επικερδές επάγγελμα, για αυτό και είναι γατζωμένοι από την κούνια και πολιτεύονται μέχρι τα βαθιά γεράματα. Πάνε οι εποχές που οι πολιτικοί πέθαιναν στην ψάθα. Τώρα πεθαίνουν στην Ψαρρού.

Άλλωστε ο πλουτισμός Τράγκα είναι μια τρανή απόδειξη του πως λειτουργεί και του πως επιβιώνει η πολιτική και οικονομική ελίτ.

Θα μου πει κάποιος βέβαια και δικαίως. Ο λαός τους εκλέγει. Σωστά. Αλλά για να σκεφτούμε, ποιες επιλογές έχουμε για να ανατρέψουμε την πολιτική σαβούρα; Δυστυχώς δεν έχουμε… ψηφίζεις άσπρο και σου προκύπτει μαύρο.  Σου λένε άλφα και κάνουν ωμέγα.

Πηγή: otavoice.gr

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069