Πρόγραμμα υποστήριξης των επαγγελματιών αγροτών με μονάδες προϊόντος οικοτεχνικής παρασκευής από την Περιφέρεια Αττικής

Ένα πολύ ενδιαφέρον και σημαντικό πρόγραμμα στήριξης των επαγγελματιών αγροτών που διαθέτουν μονάδες προϊόντος οικοτεχνικής παρασκευής υλοποιείται, κατόπιν σχετικής πρωτοβουλίας του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη, από την Περιφέρεια Αττικής και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Αττικής, με στόχο οι μικρές αγροτικές επιχειρήσεις να μπορέσουν να βοηθηθούν τόσο στον έλεγχο του κόστους παραγωγής, όσο και στη βελτιστοποίηση της στρατηγικής προώθησης των προϊόντων.

Στο πρόγραμμα θα συμμετάσχουν πενήντα (50) δικαιούχοι μετά από αίτησή τους. Η κατάταξή τους θα γίνει κατά προτεραιότητα, με βάση τον αύξοντα αριθμό υποβολής της αίτησής τους. Οι δυνητικοί υποψήφιοι καλούνται να υποβάλουν την αίτησή τους ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα: https://oikotexnia.ptapatt.gr/ και στη συνέχεια να αποστείλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά (βεβαίωση εγγραφής και ταυτότητα υπευθύνου) σε κλειστό φάκελο μέσω συστημένου ταχυδρομείου ή courier ή αυτοπροσώπως στο Πρωτόκολλο του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Αττικής: Σίνα 11, ΤΚ 10680, Αθήνα, έως και την 29/04/2022.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Θανάσης Αυγερινός ανέφερε σχετικά:

«Η παρούσα Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής και ο Περιφερειάρχης μας Γιώργος Πατούλης αντιλαμβανόμαστε τον αγροδιατροφικό τομέα ως κομβικό πυλώνα της περιφερειακής οικονομίας.

Στο πλαίσιο αυτό, καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να στηρίξουμε τους αγρότες μας. Το πρόγραμμα αυτό θα βοηθήσει τους επαγγελματίες αγρότες της περιοχής μας που διαθέτουν μονάδα προϊόντος οικοτεχνικής παρασκευής, τόσο ως προς τον έλεγχο του κόστους παραγωγής των προϊόντων τους όσο και στην προώθησή τους με διάφορους τρόπους, όπως η βελτίωση της ψηφιακής τους προβολής και η συμμετοχή σε εκθέσεις που διοργανώνονται από την Περιφέρεια Αττικής».

Προϋποθέσεις συμμετοχής:

  • Να είναι επαγγελματίες αγρότες που διαθέτουν μονάδα προϊόντος οικοτεχνικής παρασκευής με έδρα την Περιφέρεια Αττικής.
  • Να είναι εγγεγραμμένοι στο Κεντρικό Ηλεκτρονικό Μητρώο Οικοτεχνίας (Κ.Η.Μ.Ο.)
  • Ο υπεύθυνος της μονάδας να έχει ηλικία έως 55 ετών.

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069