Προκλητικός Τσαβούσοβλου: Παράνοια της Ελλάδας, θα απαντάμε σε γλώσσα που καταλαβαίνει

Ο Μεβλούτ Τσαβούσοβλου ρίχνει «λάδι στη φωτιά» εμμένοντας στην αποστρατικοποίηση των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου

Τραβάει το «σκοινί» η Τουρκία με νέες απειλές του υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου προς την Ελλάδα, με αφορμή την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών του Αιγαίου, κάνοντας λόγο μάλιστα για «παράνοια» της χώρας μας.

Ο Μελβούτ Τσαβούσογλου παραχώρησε δήλωση στην τουρκική εφημερίδα Hurriyet, μιλώντας με ιδιαίτερα απειλητικό τόνο και επιμένοντας στο «αφήγημα» των νησιών. «Θα συνεχίσουμε να απαντάμε σε μια γλώσσα που καταλαβαίνει η Ελλάδα η οποία εξοπλίζει τα νησιά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

Μάλιστα ο ίδιος, αναφέρθηκε και στις επιστολές που έχει καταθέσει η Τουρκία στον ΟΗΕ αναφορικά με την αποστρατιωτικοποίηση, τονίζοντας χαρακτηριστικά, «τα αποφασιστικά και σίγουρα βήματά μας έχουν οδηγήσει σε παράνοια την Ελλάδα. Η Ελλάδα έδωσε αδύναμες και πολιτικές απαντήσεις σε αυτές τις επιστολές. Δεν δόθηκε καμία νομική απάντηση. Συντάξαμε και τρίτη επιστολή. Θα δούμε αν η Ελλάδα θα συντάξει ξανά μια επιστολή με τέτοιο δημαγωγικό περιεχόμενο».

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ, δεν άφησε απ’ έξω ούτε τις ΗΠΑ, γνωστοποιώντας ότι σε πρόσφατες επαφές διαμήνυσε στην Ουάσιγκτον ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες, «δεν θα πρέπει να είναι παιχνίδι των Ελλήνων».

Αναφορικά με την άρση του εμπάργκο όπλων στην Κύπρο ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου ανέφερε, «ενημερώσαμε για τα βήματα που θα κάνουμε σχετικά με την Κύπρο. Στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο δεν θα παραχωρήσουμε κανένα δικαίωμά μας σε κανέναν. Όλοι θα πρέπει να το καταλάβουν αυτό. Η Τουρκία είναι ο μόνος πρωταγωνιστής».

Πρόσθεσε, τέλος ότι «θα απαντήσουμε με συγκεκριμένα βήματα στην απόφαση αυτή (σ.σ. της άρσης του εμπάργκο όπλων στην Κύπρο). Αν θέλετε να αποβιβαστείτε σε αυτό το νησί, θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο».

Πηγή: newsbomb.gr

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069