Προσφορά ενός σύγχρονου απινιδωτή για τις ανάγκες του 1ου Πυροσβεστικού Σταθμού Αθηνών από την Περιφέρεια Αττικής

Γ. Πατούλης: «Στηρίζουμε το πυροσβεστικό σώμα και τις ανάγκες του. Είμαστε δίπλα τους, επικουρώντας το έργο τους, για την αποτελεσματικότερη προστασία των πολιτών»

Με την προσφορά ενός απαραίτητου ιατρικού μηχανήματος από την Περιφέρεια Αττικής προς το Πυροσβεστικό Σώμα, συνεχίζεται η έμπρακτη στήριξη στο έργο που επιτελούν οι πυροσβέστες για την προστασία της ζωής και των περιουσιών των πολιτών.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης παρέδωσε στον Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αττικής υποστράτηγο Δ. Πατράκη, έναν αυτόματο εξωτερικό απινιδωτή για τις ανάγκες του 1 ου Πυροσβεστικού Σταθμού Αθηνών.

Στην παράδοση του απινιδωτή, τον οποίο παρέλαβαν, ο Διοικητής της 1 ης ΕΜΑΚ αρχιπύραρχος Χρ. Σημιακάκης και ο Διοικητής του Σταθμού Β. Ζαφείρης, παραβρέθηκε και ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής Γ. Δημόπουλος.

Ο Γ. Πατούλης εξέφρασε για ακόμη μια φορά την ισχυρή βούληση της Περιφέρειας Αττικής να βρίσκεται έμπρακτα στο πλευρό του Πυροσβεστικού Σώματος και του έμψυχου δυναμικού του στο δύσκολο και «ηρωικό» έργο που καλείται να επιτελέσει για την καλύτερη προστασία των πολιτών. Παράλληλα, επισήμανε πως η Περιφέρεια έχει ήδη να επιδείξει μια σειρά πρωτοβουλιών προς αυτή την κατεύθυνση, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην ενίσχυση του Πυροσβεστικού Σώματος με 35 οχήματα διαφόρων τύπων, η αγορά των οποίων χρηματοδοτήθηκε με 5 εκ. ευρώ από το ΠΕΠ Αττικής.

«Εστιάζοντας με την μέγιστη προσοχή τα ζητήματα της Πολιτικής Προστασίας, η Περιφέρεια Αττικής χρηματοδοτεί την υλοποίηση απαραίτητων έργων και υποδομών, εφοδιάζοντας παράλληλα τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες με σύγχρονα εργαλεία για την αντιμετώπιση κάθε κρίσης. Το Πυροσβεστικό Σώμα με διαγνωσμένη την συμβολή του αξιόμαχου ανθρώπινου δυναμικού του στην προστασία των πολιτών, αποτελεί για εμάς έναν από τους κύριους αποδέκτες, κάθε δυνατής στήριξης από την Περιφέρεια Αττικής. Αυτή η ισχυρή βούλησή μας θα αποτυπωθεί και στον προγραμματισμό του νέου επιχειρησιακού προγράμματος με τον πολλαπλασιασμό των πόρων χρηματοδότησης κι άλλων έργων και πρωτοβουλιών. Με όλους τους συναρμόδιους φορείς πολιτικής προστασίας της Πολιτείας και τις υπηρεσίες πολιτικής προστασίας των Δήμων, θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με απόλυτη προτεραιότητα να διασφαλίζουμε στο ακέραιο τη ζωή και την περιουσία των πολιτών της Αττικής», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά τους, τα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος, ευχαρίστησαν τον κ. Πατούλη για τη διαχρονική στήριξη του στο πυροσβεστικό σώμα καθώς και για τη διάθεση του ιατρικού μηχανήματος για την αντιμετώπιση των έκτακτων περιστατικών που καλείται να ανταπεξέλθει ο 1 ος Πυροσβεστικός Σταθμός Αθηνών, καθώς όπως χαρακτηριστικά τόνισαν, το αν θα σωθεί μια ανθρώπινη ζωή μπορεί να κριθεί σε κλάσματα του δευτερολέπτου. Παράλληλα, εξέφρασαν την πεποίθηση ότι η συνεργασία τόσο με τον Περιφερειάρχη Αττικής όσο και με τις υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας θα συνεχιστούν στο ίδιο άριστο κλίμα που υπάρχει έως σήμερα.

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069