Ψηφίστηκε η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της 3 ης Αναθεώρησης του ΠΕΣΔΑ

Από την πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής.

Γ. Πατούλης, Περιφερειάρχης Αττικής : Δίνουμε βάρος στην ανακύκλωση και την πράσινη αποκεντρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων. Αναδείξαμε το έργο μας τα τρία προηγούμενα χρόνια. Αντί κάποιοι να μιλούν για καύση, ας συμβάλλουν στην κοινή προσπάθεια να αυξήσουμε την ανακύκλωση.

Παρά την θεσμικά απρεπή προσπάθεια της αντιπολίτευσης να ακυρώσει τη χθεσινή συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής , μην αναγνωρίζοντας στη Διοίκηση το κατοχυρωμένο από τη νομοθεσία δικαίωμα της να καθορίσει το πότε και το πως θα διεξαχθεί η δημοκρατική συζήτηση για την ψήφιση της στρατηγικής περιβαλλοντικής μελέτης του αναθεωρημένου ΠΕΣΔΑ , τελικά η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε κανονικά και μετά από εκτενή διάλογο υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία η Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της 3 ης Αναθεώρησης του ΠΕΣΔΑ. Με την υπερψήφιση της ΣΜΠΕ σηματοδοτείται η οριστική στροφή της Περιφέρειας Αττικής στη νέα εποχή, όσον αφορά την «πράσινη» διαχείριση των απορριμμάτων.

7 βήματα με τα οποία αλλάζει η Αττική, τον τρόπο που διαχειρίζεται τα σκουπίδια της.

Όπως αναδείχθηκε κατά τη συνεδρίαση του ΠΕΣΥ , από τον Σεπτέμβριο του 2019 μέχρι σήμερα, έγιναν 7 σημαντικά βήματα, για να μπορέσει επιτέλους η Αττική να αποκτήσει ένα σύγχρονο και φιλικό προς το περιβάλλον σύστημα διαχείρισης των στερεών αποβλήτων.

Δείτε ολόκληρο το δελτίο τύπου παρακάτω:

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069