Qatar Gate: Πού είχε κρύψει τις 700.000 ο Παντζέρι

Στο κείμενο αυτό, η εφημερίδα δημοσιεύει παράλληλα και μια σειρά φωτογραφίες από τις κρυψώνες του Αντόνιο Παντζέρι για τις 700.000 ευρώ που βρέθηκαν στο σπίτι του.

Το δημοσίευμα περιγράφει χαρακτηριστικά: Φθινόπωρο 2022: Μια ομάδα της κρατικής ασφάλειας διακριτικά μπαίνει σε ένα επταώροφο κτήριο. Εκεί μένει ο Ιταλός πρώην πολιτικός, Πιερ Αντόνιο Παντζέρι, ετών 67. Οι αρχές έχουν εγγυήσεις ότι ο ίδιος δεν βρίσκεται στο διαμέρισμα.

Κάτω από το κρεβάτι του, μια μαύρη βαλίτσα με ρόδες. Όταν οι αξιωματικοί την ανοίγουν βρίσκουν 7,601 χαρτονομίσματα των 50 ευρώ σε πλαστικές σακούλες. Τα ευρήματα δεν τελειώνουν όμως εκεί. Μέσα στη ντουλάπα του, ένα χρηματοκιβώτιο με ηλεκτρονικό κλείδωμα. Μέσα σ’ αυτό χαρτονομίσματα των 50, 100 και 200 ευρώ. Στο σύνολό τους 320.000 ευρώ ακόμα.

Οι αστυνομικοί φωτογραφίζουν τα πάντα και δεν αφήνουν κανένα ίχνος της παρουσίας τους εκεί.

Συμπληρωματική κατάθεση από την Εύα Καϊλή

Για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο έχει κληθεί για συμπληρωματική κατάθεση, η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή, λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση της συμπληρωματικής κατάθεσης του πατέρα της για την περίφημη βαλίτσα με τα χρήματα.

Αν και έμοιαζε αμφίβολο η μεταγωγή της από τις φυλακές να συμβεί σήμερα, εξαιτίας απεργίας στις φυλακές του Χάρεν, τελικά κατέστη δυνατό και η κατηγορούμενη ευρωβουλευτής βρέθηκε ξανά μπροστά στους ανακριτές.

Παράλληλα και σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Star, η Εύα Καϊλή ελέγχεται και για τη δραστηριότητά της σε εταιρείες τεχνολογίας. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά το ρεπορτάζ, ευρωβουλευτές αναφέρουν πως «διαφήμισε αμφίβολες τεχνολογίες στην καρδιά του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».

Νωρίτερα, ο πατέρας της Εύας Καϊλή κλήθηκε να δώσει συμπληρωματική κατάθεση στην οποία του ζητήθηκαν διευκρινίσεις για τη βαλίτσα. Για συμπληρωματική κατάθεση κλήθηκε και η σύντροφός του, ενώ στο τέλος αυτής της διαδικασίας αφέθηκαν αμφότεροι ελεύθεροι.

Μέσα στις επόμενες ώρες ή ημέρες αναμένεται να κληθεί για συμπληρωματική κατάθεση και ο σύντροφος της Εύας Καϊλή, Φρανσέσκο Τζόρτζι.

Παραιτήθηκε η Μαρί Αρένα από υποεπιτροπή της Ευρωβουλής

Την παραίτησή της από την προεδρία της υπό-επιτροπής για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του Ευρωκοινοβουλίου, ανακοίνωσε η Μαρί Αρένα, η γυναίκα με την οποία επικοινώνησε πρώτα η Εύα Καϊλή μετά τη σύλληψη του συντρόφου της.

Η Μαρί Αρενά, δήλωσε ότι αποφάσισε να αποχωρήσει από την επιτροπή, ενώ έχει ήδη αποσυρθεί από τα καθήκοντά της στις αρχές του προηγούμενου μήνα. Αντίθετα με ό,τι συνέβη με τον Μαρκ Ταραμπέλα, οι αρχές δεν έχουν ζητήσει την άρση της ασυλίας της από το Ευρωκοινοβούλιο.

«Οι βελγικές αρχές δεν ζήτησαν την άρση της βουλευτικής ασυλίας μου, ενώ ούτε το γραφείο μου ούτε το σπίτι μου έχουν ερευνηθεί και δεν έχω ανακριθεί με κανέναν τρόπο από τη δικαιοσύνη» τόνισε η Αρενά στο πρακτορείο Belga.

Πηγή: newsbomb.gr

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069