Σε ρόλο…Κιμ Γιονγκ Ουν ο δήμαρχος Μαραθώνα!

0

Απολυταρχικό καθεστώς θυμίζει πλέον η Διοίκηση του Στέργιου Τσίρκα στον δήμο Μαραθώνα.


Ο δήμαρχος σε ρόλο… Κιμ Γιονγκ Ουν έφτασε στο αδιανόητο σημείο να κλείνει ακόμη και τα μικρόφωνα στις τηλεσυνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, όπως συνέβη την Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου όταν πήρε το λόγο ο επικεφαλής της ”Συμμαχίας” Σπύρος Λιβαθινός, ο οποίος πρόλαβε να μιλήσει για λίγα δευτερόλεπτα!
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Κώστας Τσίρκας, προφανώς με εντολή του ξαδέρφου του δημάρχου, έκλεισε το μικρόφωνο στο Σπύρο Λιβαθινό, σε μία επίδειξη ακραίας εξουσίας και καταπάτησης των δημοκρατικών θεσμών. Δεν φτάνει δηλαδή που οι συνεδριάσεις γίνονται δια περιφοράς ή μέσω τηλεδιάσεψης, αλλά το καθεστώς Τσίρκα προχωρά και σε… λογοκρισία κάθε αντίθετης άποψης και επιχειρημάτων που καταδεικνύουν την κακοδιαχείριση του σε όλους τους τομείς.

Ο κ. Λιβαθινός αποχώρησε από τη συνεδρίαση, όπως θα έκανε κάθε αξιοπρεπής άνθρωπος και καταγγέλλει τη Διοίκηση Τσίρκα για μεθόδους που θυμίζουν ζοφερές εποχές κατάλυσης της ελευθερίας του λόγου…

Δυστυχώς κάθε ημέρα τα ”τζάκια” που διαφεντεύουν την τύχη του ιστορικού δήμου Μαραθώνα εδώ και σαράντα χρόνια, εξακολουθούν να θεωρούν τσιφλίκι τους την περιοχή. Όμως έχει φτάσει η ώρα της αλλαγής.

Ό,τι και να κάνει η οικογένεια Τσίρκα, για να μην μαθαίνει η κοινωνία την αλήθεια και τα αδιανόητα που συμβαίνουν στον Μαραθώνα, τελικά δεν θα τα καταφέρει.

Ο κ. Λιβαθινός καταγγέλλει ακόμη, την αψυχολόγητη ενέργεια να κλείσει για 15 ημέρες το γήπεδο ”Χαμηλοθώρη” που τελεί υπό την εποπτεία της ΚΕΔΜΑ και να μείνουν εκτός αθλητικών δράσεων σωματεία της περιοχής. Αυτό είναι πρωτοφανές και δεν έχει γίνει ποτέ σε κανέναν δήμο της χώρας. Αυτή η απόφαση ντροπής που προσβάλει τη νοημοσύνη μας πρέπει να ανακληθεί αυτή τη στιγμή από τον κ. Τσίρκα και τον κ. Γεωργάτο!

Επισημαίνει ακόμη ότι οι συνεδριάσεις εξακολουθούν να διεξάγονται μέσω τηλεδιασκέψεων, την ώρα που θα μπορούσε να υπάρχει φυσική παρουσία των δημοτικών συμβούλων στο Μουσείο Μαραθώνιου Δρόμου για παράδειγμα, με όλους τους κανόνες υγειονομικής ασφάλειας, όπως συνέβη προσφάτως με την εκδήλωση της παγκόσμιας ημέρας κατά της βίας στις γυναίκες, στην οποία παρέστησαν πάνω από 60 άτομα! Βέβαια, είναι ηλίου φαεινότερο δύο χρόνια μετά, ότι η δημοτική αρχή δεν συμπαθεί τις δια ζώσης συνεδριάσεις, αφού ούτε μικρόφωνα μπορεί να κλείσει ούτε τους δημότες μπορεί να αποκλείσει από τα συμβούλια…

Τέλος ο κ. Λιβαθινός εγκαλεί τον δήμαρχο Μαραθώνα, ο οποίος αρνείται να απαντήσει στον κ. Χατζηγιάννη για το πολύ σοβαρό θέμα των απ’ ευθείας αναθέσεων όσον αφορά το στολισμό της περιοχής, η οποία εξακολουθεί να παραμένει στο σκοτάδι παραμονές Χριστουγέννων.

Απέφυγε να απαντήσει για την ”ταμπακέρα” των χιλιάδων ευρώ για το στολισμό, ο οποίος παραμένει στα…συρτάρια. ”Δεν απαντώ μέσω του fb” είπε με αλαζονικό ύφος ο κ. Τσίρκας, ο οποίος σημειωτέων καθημερινά αρέσκεται σε αρκετές προσωπικές αναρτήσεις στο διαδίκτυο.

Γραφείο Τύπου Συμμαχίας

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *