Σεισμός στην Τουρκία: Κραυγή αγωνίας από την κόρη των Ελλήνων αγνοουμένων

Κραυγή αγωνίας από την κόρη των δύο Ελλήνων αγνοουμένων, η οποία ψάχνει τους γονείς της από τα ξημερώματα της Δευτέρας, όταν και έγινε ο φονικός σεισμός των 7,8 Ρίχτερ στην Τουρκία.

Η κόρη των δύο Ελλήνων αγνοουμένων τονίζει στο Newsbomb.gr πως ενώ ζήτησε από τους διασώστες να πάνε από τη Δευτέρα στο σημείο, κανείς δεν πήγε να ψάξει. «Δεν μας έχει βοηθήσει κανένας από τη Δευτέρα», λέει η ίδια στο Newsbomb.gr, ελπίζοντας ότι σε ένα θαύμα έστω και τώρα. «Ψάχνω τους γονείς μου από τη Δευτέρα, κανείς δεν μας έχει βοηθήσει», επαναλαμβάνει με κλάματα η κόρη των Ελλήνων αγνοουμένων και ζητά έστω και τώρα «ας βρούμε τις σορούς τους».

Σύμφωνα με την κόρη των Ελλήνων αγνοουμένων, ο προπάππους της είχε έρθει στην Τουρκία από την Ελλάδα και ο πατέρας της γεννήθηκε στην Τουρκία όπως και εκείνη. «Ζούσαμε χρόνια στη Συρία και με τον πόλεμο επιστρέψαμε στην Τουρκία», λέει, ζητώντας ξανά «ας βρεθούν έστω και τώρα οι σοροί των γονιών μου».

Συνεχίζονται οι έρευνες της ΕΜΑΚ για τους Έλληνες αγνοούμενους

Η ΕΜΑΚ βρίσκεται στην Αντιόχεια και συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό των δύο Ελλήνων αγνοουμένων. Μάλιστα, όπως μπορείτε να δείτε στα βίντεο που εξασφάλισε το Newsbomb.gr από την Αντιόχεια, δεν σταματά καμία έρευνα για να βρεθεί ο 65χρονος Έλληνας και η 63χρονη μητέρα της, οι οποίοι παραμένουν αγνοούμενοι από τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Πάντως, μετά την αναφορά ότι μεταξύ των αγνοουμένων είναι και Έλληνες αγνοούμενοι, κινητοποιήθηκε ο μηχανισμός ώστε η ΕΜΑΚ να φτάσει στην Αντιόχεια και να γίνει ειδική έρευνα για τον εντοπισμό τους.

Μάλιστα, νωρίτερα την Παρασκευή ο εκπρόσωπος του Πυροσβεστικού Σώματος, Γιάννης Αρτοποιός, μιλώντας στην ΕΡΤ, τόνισε: «Χθες το βράδυ επικοινώνησα με τον γαμπρό των δύο αγνοούμενων Ελλήνων. Μας υπέδειξε το σημείο και έγιναν οι εξής ενέργειες: Κλιμάκιο αργά το βράδυ της ΕΜΑΚ έφυγε με διασωστικό σκύλο και πήγε προς το κέντρο του Χατάι. Θυμίζω εδώ ότι η ελληνική αποστολή δουλεύει πιο νότια από το σημείο που βρίσκονται οι δύο αγνοούμενοι Έλληνες. Φύγαμε, κατά παρέκκλιση των πρωτοκόλλων, πήγαμε με διασωστικό σκύλο σε εξαόροφο κτήριο, όπου κάθε όροφος είχε δύο διαμερίσματα», τόνισε ο κ. Αρτοποιός.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι «έχει ελεγχθεί ο χώρος από άλλες ομάδες διασωστικές, διότι υπάρχουν σημεία σήμανσης. Κάναμε προκαταρκτική έρευνα, επιφανειακή έρευνα. Υπάρχουν εγκλωβισμένοι, αλλά όμως δεν βρήκαμε αυτούς οι οποίοι ταιριάζουν με τις περιγραφές του γαμπρού».

Ακόμη ανέφερε ότι «θα υποβάλλουμε κατ εξαίρεση αίτημα ώστε η ελληνική ΕΜΑΚ να πάει στο σημείο, να κάνει ακόμη εις βάθος έρευνα προκειμένου να βρούμε αυτούς τους αγνοούμενους. Γιατί για μας το γεγονός ότι είναι Έλληνες σηματοδοτεί κάτι πολύ σημαντικό και πρέπει για συμβολικούς λόγους να κάνουμε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης».

Πηγή: newsbomb.gr

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069