Σεπόλια: Σήμερα η κηδεία του 14χρονου – Στο κινητό και το σχολικό περιβάλλον κρύβονται οι απαντήσεις για την αυτοκτονία

O μαθητής έδεσε τη ζώνη του παντελονιού του γύρω από το λαιμό του και κρεμάστηκε από την κουκέτα του – Εδωσε κατάθεση ο διευθυντής του σχολείου – Τι λέει φίλος του παιδιού στο protothema.gr

Το τελευταίο αντίο στον αγαπημένο τους Μάκη θα πουν σήμερα στις 11:00 συγγενείς και φίλοι του από το κοιμητήριο των Αγίων Αναργύρων όπου θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία του 14χρονου μαθητή ο οποίος το βράδυ της Παρασκευής βρέθηκε απαγχoνισμένος στο δωμάτιο του.

Τα ευρήματα από την ιατροδικαστική εξέταση που είδε χθες το φως της δημοσιότητας προκαλούν σοκ. Ο 14χρονος μαθητής έδεσε τη ζώνη του παντελονιού του γύρω από το λαιμό του και κρεμάστηκε από την κουκέτα του δωματίου του προκαλώντας ασφυκτικό θανάτο στον εαυτό του. Μέσα σε 7 λεπτά ο άτυχος μαθητής είχε φύγει από τη ζωή…

Την ίδια ώρα, οι αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, που έχουν αναλάβει την υπόθεση με εισαγγελική εντολή, «σκανάρουν» το κινητό του 14χρονου προκειμένου να λάβουν απαντήσεις σχετικά με το τι ή ποιός ώθησε τον Μάκη στο απονενοημένο διάβημα.

Οι αξιωματικοί της Αστυνομίας περιμένουν τα αποτελέσματα από τα εγκληματολογικά εργαστήρια ώστε να εξακριβώσουν αν το 14χρονο αγόρι είχε ανοιχτή την κάμερα του κινητού τηλεφώνου του την ώρα που έβαζε τέλος στη ζωή του. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι αυτό που πρέπει να αποσαφηνιστεί είναι αν απλά κατέγραφε τις τελευταίες του στιγμές ή μετέδιδε live όσα έκανε μέσα στο δωμάτιό του μέσω streaming σε κάποια πλατφόρμα όπου κάποιοι μπορεί να παρακολουθούσαν.

«Φως» στους λόγους που οδήγησαν τον 14χρονο στο θάνατο αναμένεται να ρίξουν και οι αναζητήσεις που έκανε στο Google από το κινητό του. Ήταν, δηλαδή, μέλος κάποιας ομάδας που τον ώθησε σε ένα θανατηφόρο challenge ή μήπως είχε αντίγραψει από κάποια ιστοσελίδα το μοιραίο κρέμασμα.

Παράλληλα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Κολωνού συλλέγουν καταθέσεις από μέλη της σχολικής κοινότητας του παιδιού καθώς πληθαίνουν οι φωνές που μιλούν για ένα ασφυκτικό bullying που δεχόταν ο 14χρονος.

Χθες, έδωσε κατάθεση ο διευθυντής του 54ου γυμνασίου Αθηνών ενώ γονείς και μαθητές του σχολείου κάνουν λόγο για ένα κλίμα τρομοκρατίας και φόβου που καλλιεργεί μια ομάδα παιδιών. Στενός φίλος του άτυχου μαθητή αποκαλύπτει στο protothema.gr πως ο 14χρονος πριν από 3 μήνες είχε σκεφτεί να βάλει τέλος στη ζωή του καθώς ήταν πολύ πιεσμένος από τον εκφοβισμό που βίωνε.

«Το παιδί είχε τα προβλήματά του», λέει φίλος του 14χρονου στο protothema.gr

«Γενικά ήταν πολύ χαρούμενος άνθρωπος και πολύ ευαίσθητος. Πριν 3 μήνες μου είχε πει ‘αν αυτοκτονήσω ή αν πάθω κάτι ποτέ τι θα κάνεις’. Και του είχα πει ‘μην σκέφτεσαι χαζομάρες’. Το παιδί είχε τα προβλήματά του», καταγγέλλει ο φίλος του αδικοχαμένου μαθητή. Όπως λέει, τον απασχολούσε και τον στεναχωρούσε το διαζύγιο των γονιών του ενώ συχνά δεχόταν bullying από μαθητές του 54ου γυμνασίου Αθηνών.

«Τον κοροΐδευαν, τον βαράγαν, τον έβριζαν. Του πέταγαν νεράντζια και τον έφτυναν. Μου έλεγε, όμως, ότι τα κάνουν για πλάκα. Ακόμα και την Παρασκευή, πριν φύγει για τους αγώνες του τα έκαναν», τονίζει ο συμμαθητής του.

Στο protothema.gr μίλησε ένας ακόμη φίλος του Μάκη ο οποίος επισημάνει πως ο 14χρονος είχε πιεστεί αρκετά από την εκφοβισμό που δεχόταν στο σχολείο αλλά και την κατάσταση στο σπίτι του. «Τον κοροΐδευαν για ανούσιους λόγους, για πράγματα ανούσια. Πιεζόταν και στο σχολείο αλλά και στο σπίτι του. Είχε κάποια προβλήματα εκεί», επισημαίνει ο νεαρός μαθητής.

Μάλιστα, ο ίδιος δηλώνει ότι ο 14χρονος είχε μιλήσει στους γονείς του για την κακοποιητική συμπεριφορά που δεχόταν και αυτοί με τη σειρά τους είχαν ενημερώσει το διευθυντή του σχολείου. Οι αποκαλύψεις για τα όσα συμβαίνουν στο 54ο γυμνάσιο παίρνουν μορφή χιονοστιβάδας με αρκετούς γονείς να καταγγέλουν πως στο σχολείο κυκλοφορούν ακόμη και μαχαίρια.

Γονέας καταγγέλλει ότι ο γιος τους στις αρχές του σχολικού έτους ξυλοκοπήθηκε από άλλους μαθητές του 54ου Γυμνασίου Αθηνών χωρίς αιτία. Φίλοι του 14χρονου λένε πως μια ημέρα πριν από την αυτοκτονία οι «νταήδες» που σπέρνουν τον τρόμο στο σχολείο τους επιτέθηκαν με νεράντζια και φτυσιές στον Μάκη.

Όλες αυτές οι καταγγελίες έχουν μπει στο μικροσκόπιο των αρχών και οι αστυνομικοί εξετάζουν αν ο 14χρονος έπεσε τελικά θύμα του bullying ή του «σκοτεινού» διαδικτύου.

Πηγή: protothema.gr

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069