Σμήνος τουρκικών drones ANKA εφοδιασμένα με ειδικά ραντάρ θα σαρώνουν τα νησιά μας – Σε ετοιμότητα η ελληνική αεράμυνα

Άμεση απαίτηση η ολοκλήρωση του ελληνικού όπλου Λέιζερ για να “κάψει” τα τουρκικά drone στο Αιγαίο και μετά η δημιουργία ελληνικού UCAV

Η ολοκλήρωση του συστήματος “Sarper Synthetic Aperture Radar (SAR) System” και η τοποθέτηση του σε UAV ANKA, από την ASELSAN, είναι γεγονός από την τουρκική πολεμική αεροπορία, αναφέρει τουρκική εφημερίδα.
Η τουρκική πολεμική αεροπορία θα επιχειρεί με drone Anka-B εξοπλισμένα με το ραντάρ SAR SARPER στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο, με κύριο στόχο φυσικά τα νησιά μας, στα οποία έχει ενεργοποιηθεί η ελληνική αεράμυνα  παρακολουθώντας κάθε τουρκική κίνηση.

Το SARPER κατασκευάστηκε από την Aselsan και έχει την δυνατότητα να πετά σε υψόμετρο μέχρι 30.000 ποδών.

Το σύστημα Sarper SAR χρησιμοποιείται σε επανδρωμένες και μη επανδρωμένες εναέριες πλατφόρμες για απεικόνιση υψηλής ανάλυσης του εδάφους, καθώς και την ανίχνευση κινούμενων στόχων.

Τα συστήματα αυτά, μπορούν να χρησιμοποιηθούν μέρα/νύχτα σε όλες τις καιρικές συνθήκες και έτσι μπορούν να εκτελούν απεικόνιση και ανίχνευση κινούμενου στόχου ακόμη και σε βροχερό/συννεφιασμένο καιρό, ενώ μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε διάφορες στρατιωτικές και πολιτικές εφαρμογές για ανάγκες εναέριας επιτήρησης.

Τα συστήματα Sarper, ενσωματωμένα στο μη επανδρωμένο εναέριο όχημα Anka στον κατάλογο του τουρκικού πολεμικού ναυτικού, χρησιμοποιήθηκε πρόσφατα για τον εντοπισμό «αδέσποτων ναρκών» στη θάλασσα.

Το Sarper προσφέρει μια μεγάλη γκάμα προϊόντων όπως το stripmap (strip) που μπορεί να εμφανίσει μεγάλες περιοχές από μεγάλη εμβέλεια, προβάλλοντας εικόνες υψηλής ανάλυσης, GMTI (Ground Moving Target Indicator) να ανιχνεύει κινούμενους στόχους στην ξηρά, να εκτελεί θαλάσσια αναζήτηση, που επιτρέπει την ανίχνευση και παρακολούθηση στόχων επιφανείας, ενώ διαθέτει και δυνατότητες ISAR που επιτρέπουν επιτήρηση 360 μοιρών, με εικόνες στους χρήστες σε πραγματικό χρόνο.

Επίσης διαθέτει σύστημα ανίχνευσης αλλαγών με συνοχή φάσης, που χρησιμοποιείται για τον εντοπισμό ευαίσθητων αλλαγών που δεν είναι ορατές μέσω εικόνων SAR και δυνατότητες αυτόματης ανίχνευσης/διάγνωσης στόχων που υποστηρίζονται από τεχνητή νοημοσύνη που επιτρέπουν την αυτόματη ανίχνευση και αναγνώριση στόχων όπως αεροσκάφη, πλοία, δρόμους, κτίρια ή τύπους εδάφους κ.ά..

Με αυτά τα χαρακτηριστικά, το σύστημα Sarper μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε εφαρμογές αναγνώρισης και επιτήρησης στον στρατιωτικό τομέα, καθώς και σε εκτίμηση ζημιών μετά από φυσική καταστροφή και διαχείριση κρίσεων, σε εφαρμογές σχεδιασμού πόλης και χαρτογραφίας στον πολιτικό τομέα.

Η ελληνική αντίδραση θα πρέπει να είναι άμεση και δυναμική αλλιώς δεν κάνουμε τίποτα

Είναι αλήθεια ότι επικρατεί μεγάλος προβληματισμός στην ελληνική πολιτική και στρατιωτική ηγεσία για την ευρεία δράση των εξοπλισμένων και μη τουρκικών μη επανδρωμένων εναερίων οχημάτων, που “ανεβοκατεβαίνουν” στο Αιγαίο, σε μια κίνηση επίδειξης.

Είναι γνωστόν πλέον, ότι η Τουρκία ετοιμάζει πυρετωδώς μια νέα άκρως επικίνδυνη ναυτική τακτική κατά των ελληνικών μονάδων επιφανείας και υποβρυχίων, με την μαζική χρήση UCAV, με τις ανάλογες δυνατότητες, με στόχο να απομονώσει τα ελληνικά νησιά πρώτης γραμμής, ζητώντας παράλληλα διεθνώς την “αποστρατικοποίηση τους”, ενώ η ίδια στρατιωτικοποιεί ακόμα πιο πολύ τα παράλια της.

Πληροφορίες του ελληνικού τύπου, φέρουν την χώρα μας να δίνει έμφαση στην προμήθεια συστημάτων αντιμέτρων (anti-drone technology).

Σε αυτό το χρονικό σημείο, η Ελλάδα επιδιώκει να αξιοποιήσει τις πολύ βαθιές σχέσεις που έχουν αναπτυχθεί με το Ισραήλ στον αμυντικό τομέα, ενώ η πρόσφατη επίσκεψη στο Ισραήλ του Ν. Παναγιωτόπουλου είχε αυτό ακριβώς το διακύβευμα.

Υπενθυμίζουμε ότι υπάρχει το σύστημα «Πανόπτης» σύστημα συμμετείχε πρόσφατα σε διαγωνισμό τεχνολογίας που διοργανώθηκε  από το ΝΑΤΟ και απέσπασε την 1η θέση προτείνοντας έναν ιχνηλάτη που βασίζεται σε τεχνητή νοημοσύνη και αναλύει ταυτόχρονα δεδομένα από πολλούς αισθητήρες.

Το σύστημα παρακολουθεί και αναγνωρίζει αυτόματα εχθρικά drone και αποφασίζει τον τρόπο αντίδρασης και το όπλο που θα χρησιμοποιηθεί για την εξουδετέρωση τους.

Επίσης σύμφωνα με τον Κ. Σούκο, της εταρείας SOUKOS ROBOTS: “Η επιχειρησιακή χρήση του ελληνικού όπλου λέιζερ, έχει πολλά επίπεδα και τώρα πετύχαμε διάτρηση ( θώρακα) σε άρματα μάχης μέσα σε  12 δευτερόλεπτα, αν θέλετε το πιστεύεται αν θέλετε όχι, αλλά υπάρχουν βίντεο για αυτό τα οποία δεν μπορούμε να δείξουμε ακόμη, ενώ δεν συζητάμε για ελικόπτερα και drones, αυτά είναι απλά, ενώ  σημειώνω ότι είμαστε πολύ δυνατοί”.

Αναμένουμε πολύ σύντομα ευχάριστα νέα για το όπλο αυτό από ελληνικά χέρια, με το οποίο η ελληνική αεράμυνα στα νησιά θα αποκτήσει τρομερές δυνατότητες κατά των τουρκικών DRONE.

Επίσης, το κύριο θέμα της  πρόσφατης επίσκεψης του Έλληνα ΥΠΑΜ στο Ισραήλ ήταν, η συζήτηση είτε για μεταφορά ισραηλινής τεχνολογίας, είτε η αγορά ισραηλινών επιθετικού τύπου μη επανδρωμένων οχημάτων, για λογαριασμό των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων.

Η ανάγκη της χώρας μας για UCAV αλλά και για συστήματα αντιμέτρων εναντίον τους, είναι δεδομένη μετά την παρουσίαση του στρατηγικού τουρκικού UCAV AKINCI, το οποίο θα είναι εξοπλισμένο με όπλα stand off, και κατευθυνόμενες βόμβες.

Η Ελλάδα οφείλει και πρέπει να εξοπλίζεται στο μέτρο των οικονομικών δυνατοτήτων της, αφού δεν αντέχεται άλλη τραγωδία όπως αυτή στην Κύπρο ή τα Ίμια.

Πηγή: pentapostagma.gr

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069