Σπύρος Παππάς: Ο Δήμος Μαραθώνος χρειάζεται ατζέντα που να πείθει !


ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ στο Δήμο μας, θα πρέπει η τοπική μας κοινωνία να εμπνευστεί από ένα όραμα. Να πιστέψουμε ως πολίτες ότι μπορεί να αλλάξει η ζωή μας μέσα από συγκεκριμένες δράσεις και διαδικασίες.

Για να γίνει αυτό ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΤΖΕΝΤΑ ΠΟΥ ΝΑ ΠΕΙΘΕΙ. Ένα, δύο, τρία… συγκεκριμένα. Ίσως οι υποψήφιοι Δήμαρχοι, αντί να περνάνε μόνο από τα «εκλογικά τους καφενεία» και τους «επικοινωνιολόγους τους», καλό θα ήταν να περάσουν και από τα κανονικά καφενεία όχι ως περαστικοί για επικοινωνιακούς λόγους, αλλά για να κάτσουν και να αφουγκραστούν τη σοφία του καφενέ. Δεν μπορεί, θα ακούσουν παράπονα, θα ακούσουν αλήθειες, θα πάρουν ιδέες!!!


ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ! Λίγους μήνες πριν τις Δημοτικές Εκλογές, υπάρχουν άραγε αξιόλογες ιδέες-προτάσεις από τους υποψηφίους Δημάρχους μας ; Κατά τη γνώμη μου όχι! Ας υποθέσουμε όμως ότι υπάρχουν. Αν αυτές εκφράζονται από ανθρώπους που τα δείγματα της πολιτικής τους δράσης τα έχουμε ζήσει, για μένα είναι απορριπτέες, γιατί οι άνθρωποι αυτοί ούτε είχαν, ούτε έχουν, ούτε ξέρουν από  ιδέες, οι ιδέες που προβάλλουν είναι ξένες προς αυτούς και το αποτέλεσμα είναι ήδη προδιαγεγραμμένο. Δεν θα κάνουν τίποτα, όπως δεν έκαναν τίποτα μέχρι τώρα!!!


ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ χρειάζεται, σήμερα, η Τοπική μας Κοινωνία. Αλήθεια και ευθύτητα πρέπει να επιδείξουν πλέον όσοι ασχοληθούν με τον Δήμο κι εμείς οι πολίτες πρέπει να πάψουμε να περιμένουμε τον σωτήρα που τον έχουμε συνδυάσει με το ότι θα μας βολέψει, θα μας κάνει αυτή την εξυπηρέτηση, θα μας δώσει αυτό το έργο και πολλά άλλα. Πρέπει να καταλάβουμε πως τα καθρεφτάκια έχουν τελειώσει. Ας το πάρουμε χαμπάρι!!!


ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ, εμείς αποφασίζουμε. Θέλουμε ή δεν θέλουμε να αλλάξει η κατάσταση στον Δήμο μας ; Εάν θέλουμε πραγματικά, πρέπει να αποφασίσουμε (πριν να είναι αργά), πως κάποιοι άνθρωποι πρέπει επιτέλους να πάνε σπίτι τους, γιατί ότι είχαν να δώσουν το έδωσαν και κάποιοι άλλοι, για ένα διάστημα, να κάνουν ένα βήμα πίσω και να φροντίσουν για μια νέα ανασυγκρότηση.


Διαφορετικά…όπως έχω ήδη ξαναπεί μετά το κακό, υπάρχει το χειρότερο και μετά το χειρότερο, υπάρχει το χείριστο…

*Ο Σπύρος Παππάς είναι καθηγητής, πρώην άμισθος σύμβουλος σε θέματα Παιδείας του Δήμου Μαραθώνος.

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069