Στα εγκαίνια του Ιερού Ναού Προφήτη Ηλία στην Νέα Μάκρη ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Θανάσης Αυγερινός

Στα εγκαίνια του Ιερού Ναού Προφήτη Ηλία στην Ανατολή Νέας Μάκρης του Δήμου Μαραθώνα παραβρέθηκε την Κυριακή ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Θανάσης Αυγερινός, εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη.

Τα εγκαίνια τελέστηκαν από τον Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. κ. Κύριλλο, με κατάθεση Ιερών λειψάνων των Αγίων Οσιομαρτύρων Πατέρων της Ιεράς Μονής Νταού Πεντέλης, παρουσία του Δημάρχου Μαραθώνα Στ. Τσίρκα, δημοτικών συμβούλων και πλήθους πιστών.

Τα εγκαίνια ενός Ιερού Ναού ακολουθούν χρονικά τα θυρανοίξια και αποτελούν το τελικό στάδιο της διαδικασίας με την οποία καθιερώνεται και καθαγιάζεται ένας ναός και από απλό κτίσμα μεταβάλλεται σε οίκο λατρείας και προσευχής και η τράπεζά του σε Ιερό Θυσιαστήριο και Αγία Τράπεζα.

Όσον αφορά την ιστορία των εγκαινίων, είναι σημαντικό πως από την Παλαιά ακόμη Διαθήκη γίνεται λόγος γι’ αυτά. Η καθιέρωση του Ναού γίνεται από τον Αρχιερέα ενώ για την τελετή απαιτούνται λείψανα μαρτύρων, άγιο μύρο, σμύρνα, θυμίαμα, κερί καθαρό, μαστίχη, μαρμαροσάπουνα, ροδόσταμο, κρασί κ.α.

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069