Στέργιος Τσίρκας: Ενημέρωση από το ΔΗΘΕΜΑ

Αγαπητοί φίλοι και θεατές,

Στην εποχή της πανδημίας και της απομόνωσης το Δημοτικό Θέατρο Μαραθώνα αισθάνεται ακόμα περισσότερο την ανάγκη να προσφέρει διέξοδο, επικοινωνία, χαρά αλλά και τροφή για σκέψη μέσω των ποιοτικών παραστάσεων που παρουσιάζει.

Παρά τις αντίξοες συνθήκες, τα τελευταία δύο χρόνια το ΔΗ.ΘΕ.ΜΑ. δεν σταμάτησε να εξελίσσεται και να αναπτύσσεται. Στο πλαίσιο αυτό, μια ακόμα σκηνή προστέθηκε στην καλλιτεχνική του οικογένεια ανεβάζοντας τον αριθμό των σκηνών σε τέσσερις ενηλίκων, μια εφηβική και δυο παιδικές.

Η Κεντρική Σκηνή, η Σκηνή Βαρνάβα, η Σκηνή Νέας Μάκρης, η Πειραματική Σκηνή, η Εφηβική σκηνή Βαρνάβα, και οι τα δύο παιδικά θεατρικά εργαστήρια του Μαραθώνα και του Βαρνάβα αποτελούν πλέον τη νέα θεατρική κοινότητα του ΔΗ.ΘΕ.ΜΑ.

Οι τέσσερις σκηνές ενηλίκων και η εφηβική σκηνή θα μας παρουσιάσουν τη δουλειά τους στα τέσσερα ανοιχτά θέατρα του Δήμου μας. Για άλλη μια χρονιά οι παραστάσεις του Δημοτικού μας θεάτρου θα αποτελέσουν μια όαση πολιτισμού στον τόπο μας.

Ο Μπέρτολτ Μπρεχτ, Γερμανός δραματουργός, σκηνοθέτης και ποιητής του 20ού αιώνα, έλεγε ότι το θέατρο δεν μπορεί ν’ αλλάξει τον κόσμο. Μπορεί όμως ν’ αλλάξει τους θεατές. Αυτοί αν θέλουν μπορούν ν’ αλλάξουν τον κόσμο!

Εμείς στο ΔΗ.ΘΕ.ΜΑ. θα συνεχίσουμε ενεργά να στηρίζουμε το θέατρο και τον πολιτισμό βάζοντας το δικό μας λιθαράκι στο να κάνουμε τον κόσμο μας καλύτερο.

Οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλα τα μέλη των θεατρικών σκηνών μας για τη στήριξή τους στο Δημοτικό θέατρο αλλά και σε όλους εκείνους που συμβάλλουν στην πραγματοποίηση των παραστάσεων οι οποίες φέτος θα είναι περισσότερες από ποτέ.

Καλή μας θέαση και καλό καλοκαίρι !

Στέργιος Τσίρκας

Δείτε παρακάτω την πρόσκληση:

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069