Στην ημερίδα «ΕΣΠΑ 2021-2027. Πορεία υλοποίησης έργων και παρεμβάσεων στην Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής» ο δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου.

Στην ημερίδα με θέμα «ΕΣΠΑ 2021-2027. Πορεία υλοποίησης έργων και παρεμβάσεων στην Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής», που διοργάνωσε η Περιφέρεια Αττικής, παραβρέθηκε το πρωί της Δευτέρας 27/6 ο δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου προκειμένου να ενημερωθεί για τη δυνατότητα αξιοποίησης των χρηματοδοτικών εργαλείων του ΕΣΠΑ στην κατεύθυνση ανάπτυξης των υποδομών του δήμου.

«Οι υποδομές της Αττικής νοτιοανατολικά του Υμηττού παρουσιάζουν τριτοκοσμική εικόνα. Για τον λόγο αυτό είναι απαραίτητες παρεμβάσεις με υπερτοπική αλλά και τοπική σημασία, οι οποίες θα έχουν παράλληλα έντονο κοινωνικό πρόσημο.

Ειδικότερα, τα δίκτυα ύδρευσης όπως επίσης και τα αποχετευτικά δίκτυα είναι προβληματικά, ειδικά δε η αποχέτευση του παραλιακού μετώπου στον δήμο Σαρωνικού παρότι θα έπρεπε να έχει προχωρήσει δεν έχει ξεκινήσει ακόμη με ευθύνη της ΕΥΔΑΠ. Επιπλέον, περισσότερες από δέκα πολεοδομικές μελέτες στον δήμο Σαρωνικού εκκρεμούν, καθώς και πλήθος έργων οδοποιίας. Ασφαλώς στην κορωνίδα των προβλημάτων βρίσκεται η διαχείριση των απορριμμάτων» σημείωσε κατά την εισήγησή του στην ημερίδα ο Π. Φιλίππου. «Χρειαζόμαστε ουσιαστική ενίσχυση προκειμένου ο σύγχρονος και περιβαλλοντικά φιλικός τρόπος διαχείριση – που ασφαλώς περιλαμβάνει την ανακύκλωση στην πηγή και την επαναχρησιμοποίηση – να μην επιβαρύνει την τσέπη του δημότη. Αυτό θα πρέπει να γίνει κατανοητό από την κεντρική διοίκηση ώστε σύντομα να δώσει αναγκαίες λύσεις σε αυτές τις περιοχές.

Ελπίζουμε το νέο ΕΣΠΑ να αποτελέσει την αφορμή ώστε ορισμένα από τα ανοιχτά ζητήματα στις υποδομές της Ανατολικής Αττικής να κλείσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο» πρόσθεσε.

Στην ημερίδα παραβρέθηκε μεταξύ άλλων ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Ιωάννης Κυριακόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας του δήμου Μιλτιάδης Κλάπας και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής σήμερα εκτελούνται 2.000 έργα ύψους 2 δις ευρώ από το ΕΣΠΑ (ΠΕΠ 2014-2020) καθώς και από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και από ίδιους πόρους της Περιφέρειας.

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069