Στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης εντάχθηκε το έργο αναβάθμισης των υποδομών ύδρευσης του δήμου Σαρωνικού, προϋπολογισμού άνω των 2 εκατ. ευρώ.

Πέτρος Φιλίππου, δήμαρχος Σαρωνικού: «Ένα έργο ζωτικής σημασίας για την υγεία και την ποιότητα ζωής των πολιτών γίνεται πραγματικότητα».

Η αναβάθμιση των υποδομών ύδρευσης του δήμου Σαρωνικού, ένα έργο ζωτικής σημασίας για την υγεία και την ποιότητα ζωής των δημοτών και των χιλιάδων επισκεπτών της περιοχής, εντάχθηκε στο πρόγραμμα του υπουργείου Εσωτερικών “Αντώνης Τρίτσης” και χρηματοδοτείται με το ποσό των 2 εκατ. 70 χιλιάδων ευρώ, ύστερα από απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, Στυλιανού Πέτσα.

Με την υλοποίηση του έργου, που αποτελεί πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής του Πέτρου Φιλίππου, γίνεται συνολική προσπάθεια για αντικατάσταση όλων των πεπαλαιωμένων δικτύων σωληνώσεων από αμιαντοσωλήνα, αλλά και ορισμένων δικτύων σωληνώσεων από PVC τα οποία λόγω παλαιότητας αλλά και λόγω μικρής αντοχής σε πιέσεις παρουσιάζουν καθημερινές βλάβες με αποτέλεσμα να χάνονται χιλιάδες κυβικά νερού και να υπάρχουν τεράστιες οικονομικές απώλειες για τον δήμο.

Η συγκεκριμένη δράση δρομολογείται σε υποδομές των Δ. Δ. Καλυβίων, Αναβύσσου, Σαρωνίδας, Παλαιάς Φώκαιας και Κουβαρά και το συνολικό μήκος των αγωγών που θα αντικατασταθούν είναι περίπου 27, 25 χλμ.

«Χάρη στις άοκνες προσπάθειες της δημοτικής μας αρχής και της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου, την ευθύνη της οποίας έχει ο αντιδήμαρχος Γιάννης Κυριακόπουλος,  καταφέραμε να προωθήσουμε και να είμαστε έτοιμοι να υλοποιήσουμε ένα έργο πνοής για τον τόπο μας. Άμεσα προχωράμε στη δημοπράτησή του ώστε το καλοκαίρι να έχουν ξεκινήσει οι εργασίες», υπογράμμισε ο δήμαρχος Σαρωνικού, Πέτρος Φιλίππου.

Και πρόσθεσε: «Ευχαριστούμε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών και ειδικά τον αναπληρωτή υπουργό κο. Στ. Πέτσα. Μεριμνούμε για την υγεία των πολιτών αναβαθμίζοντας τις πεπαλαιωμένες υποδομές ύδρευσης και εξασφαλίζοντας καλή ποιότητα νερού. Το νερό είναι δημόσιο αγαθό, όχι εμπόρευμα. Το κράτος έχει υποχρέωση να το παρέχει στους πολίτες και οι πολίτες έχουν δικαίωμα να το απολαμβάνουν χωρίς να χρειάζεται να καταφεύγουν στο εμπόριο».

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069