Στον Δήμο Αχαρνών ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Σ. Βρεττό και τον Πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου και της ΚΕΕΕ Γ. Χατζηθεοδοσίου με επίκεντρο τη στήριξη των πληγέντων

Γ. Πατούλης: «Θα επενδύσουμε στην επούλωση των πληγών της Αν. Αττικής, τη στήριξη των πολιτών και των επιχειρήσεων με σχέδιο και συντονισμένα»

Ο σχεδιασμός της επόμενης μέρας για την καλύτερη θωράκιση της Αν. Αττικής και οι δράσεις στήριξης των επιχειρήσεων που επλήγησαν ήταν στο επίκεντρο της συνάντησης του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με τον Δήμαρχο Αχαρνών Σ. Βρεττό.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν και ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου και της ΚΕΕΕ Γ. Χατζηθεοδοσίου, καθώς και ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΒΕ Γ.Καββαθάς, συνοδευόμενοι από τους Αντιπροέδρους Ν. Γρέντζελο και Η. Μάνδρο και μέλη του ΔΣ του ΕΕΑ, με αφορμή την πρωτοβουλία του Επαγγελματικού Επιμελητήριου Αθηνών να προσφέρει οικονομική στήριξη ύψους 100.000 ευρώ στις πληγείσες επιχειρήσεις της Βαρυπόμπης.


Παρόντες ήταν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Θ. Αυγερινός και οι βουλευτές της ΝΔ Β. Οικονόμου και της Ελληνικής Λύσης Α. Μυλωνάκης.

Γ. Πατούλης: «Προτεραιότητα στη στήριξη της Αν. Αττικής με έργα υποδομών που θα αγγίξουν τα 2.5 εκ. ευρώ»

O Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης αφού συνεχάρη τον Πρόεδρο του ΕΕΑ κ. Χατζηθεοδοσίου για την ανάληψη και της Προεδρίας της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, τον ευχαρίστησε για την προσφορά του προς τις πληγείσες επιχειρήσεις
της Βαρυπόμπης, επισημαίνοντας πως βρίσκεται συνεχώς ενεργά στο πλευρό του επιχειρείν και το στηρίζει ουσιαστικά σε δύσκολες στιγμές. Παράλληλα ευχαρίστησε θερμά τον Δήμαρχο Αχαρνών Σ. Βρεττό για την εποικοδομητική συνεργασία στη διαχείριση της φωτιάς, αλλά και τους Αντιπεριφερειάρχες Αν. Αττικής Θ. Αυγερινό Οικονομικών Ν. Πέππα και Ανάπτυξης Γ. Βλάχο καθώς και τον εντεταλμένο περιφερειακό σύμβουλο Χωρικού σχεδιασμού και Αντιπλημμυρικών Έργων Θ. Κατσιγιάννη, όπως και την εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλο Τεχνικών Έργων

Ε. Κοσμίδη, που όπως ανέφερε ήταν καθημερινά παρόντες και συνέδραμαν ουσιαστικά στη διαχείριση της κρίσης.

Στη συνέχεια ο κ. Πατούλης υπογράμμισε πως οι υπηρεσίες της Περιφέρειας προχωρούν με πολύ γρήγορους ρυθμούς τις αυτοψίες στις πληγείσες επιχειρήσεις- ήδη έχουν ολοκληρωθεί πάνω από 90- προκειμένου να αποζημιωθούν όσο το δυνατόν πιο σύντομα από το αρμόδιο υπουργείο. Σε ό,τι αφορά το σχεδιασμό της επόμενης μέρας στην Ανατολική Αττική μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές, επισήμανε πως προτεραιότητα τώρα είναι η υλοποίηση των απαιτούμενων αντιπλημμυρικών έργων, άμεσα χωρίς χρονοτριβές, αλλά και έργων υποδομών που θα συμβάλλουν στην αποκατάσταση της περιοχής.

Σ΄αυτό το πλαίσιο υπογράμμισε πως από την Περιφέρεια Αττικής θα δοθεί προτεραιότητα στην υλοποίηση έργων που σχετίζονται κυρίως με την αποκατάσταση της οδοποιίας στον Δήμο Αχαρνών, με χρηματοδότηση που θα αγγίξει τα 2.5 εκ. ευρώ. «Η Περιφέρεια είναι έτοιμη να συνδράμει στην εθνική προσπάθεια αρκεί να διασφαλιστούν οι απαιτούμενοι πόροι και να νομοθετηθούν fast track διαδικασίες για να είμαστε όλοι πιο αποτελεσματικοί» σημείωσε. Κλείνοντας τόνισε πως η Περιφέρεια θα συνεχίσει να διεκδικεί πόρους για τη στήριξη όλων των Δήμων που έχουν πληγεί.

Ο Δήμαρχος Αχαρνών Σ. Βρεττός επισήμανε τα εξής:

«Αρχικά θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους βρίσκονται σήμερα εδώ, τον πρόεδρο κ. Χατζηθεοδοσίου για την πρωτοβουλία στήριξης των επιχειρήσεων της περιοχής μας που έχουν πληγεί, τον Περιφερειάρχη κ. Πατούλη, τους βουλευτές μας, τον Αντιπεριφερειάρχη. Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία για τις Αχαρνές τέτοιες κινήσεις έχουν συμβολική, αλλά και ουσιαστική σημασία, γιατί μπορούν να βοηθήσουν να δημιουργηθούν ξανά όσα χάθηκαν. Ιδιαίτερα για τους πληγέντες επιχειρηματίες είναι σημαντικό να νοιώθουν πως είμαστε όλοι δίπλα τους για να επιστρέψουν στη δραστηριότητά τους και το Επιμελητήριο και οι άνθρωποί του το κάνουν πράξη.

Περάσαμε μια δύσκολη κατάσταση, ευτυχώς χωρίς ανθρώπινες απώλειες, αλλά με πολλές καταστροφές. Κοιτάζουμε ήδη την επόμενη μέρα, που θα είναι εξίσου δύσκολη. Οφείλω να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη κ. Πατούλη, με τον οποίο η
συνεργασία μας είναι διαρκής αυτό το διάστημα, με στόχο να προχωρήσουμε σε έργα απαραίτητα για την αντιμετώπιση της κατάστασης, την αντιπλημμυρική θωράκιση, την αποκατάσταση των υποδομών. Με μεγάλη μου χαρά άκουσα σήμερα και ότι θα διαθέσει ένα ποσό 2,5 εκατ. ευρώ για οδοποιία, κάτι που θα μας δώσει λύση σε ένα σημαντικό πρόβλημα. Δεν έχουμε περιθώριο να χάσουμε ούτε ένα λεπτό και θα πρέπει να βρεθεί τρόπος να επισπεύσουμε τις διαδικασίες και σε αυτή την κατεύθυνση εργαζόμαστε όλοι. Σας ευχαριστούμε όλους για την παρουσία σας».

O Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου και της ΚΕΕΕ Γ. Χατζηθεοδοσίου, εξήρε τη συνεργασία του με τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, επικαλούμενος τις κοινές δράσεις Περιφέρειας και Επιμελητηρίου για τη στήριξη των επιχειρήσεων τόσο την περίοδο της πανδημίας όσο και τώρα που δοκιμάζονται από τις καταστροφικές πυρκαγιές. Αναφερόμενος στην οικονομική στήριξη του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου επισήμανε χαρακτηριστικά :

«Δεν θεωρούμε ότι θα λύσουμε το μεγάλο αυτό πρόβλημα με τις 100 χιλιάδες ευρώ, αλλά θέλουμε να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης προς τον επιχειρηματικό κόσμο και με αυτή την πράξη μας να καλέσουμε την κοινωνία να στηρίξει όσους επλήγησαν από αυτή την μεγάλη καταστροφή που έγινε. Όπως διευκρίνισε η καταβολή της ενίσχυσης θα γίνει απευθείας στους λογαριασμούς των δικαιούχων.

Κλείνοντας, υπογράμμισε ότι τα Επαγγελματικά Επιμελητήρια θα είναι στη διάθεση των Δήμων που επλήγησαν για ό,τι χρειαστούν.

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069