Στρογγυλή τράπεζα για τη βία κατά των γυναικών με τη Μαρία Συρεγγέλα, το βασιλικό ζεύγος της Ολλανδίας και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Ανταλλαγή καλών πρακτικών, εφαρμοζόμενων πολιτικών και δράσεων μεταξύ της Ελλάδας και της Ολλανδίας για την καταπολέμηση της έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας πραγματοποιήθηκε σήμερα κατά τη διάρκεια στρογγυλής τραπέζης, με θέμα τη βία κατά των γυναικών, που διοργάνωσαν η Προεδρία της Δημοκρατίας, η Πρεσβεία της Ολλανδίας στην Ελλάδα και το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

«Η Ελλάδα και η Ολλανδία συνεργάζονται στενά για την προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των αξιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η σημερινή συζήτηση και ανταλλαγή εμπειριών και καλών πρακτικών, με στόχο την πρόληψη και αντιμετώπιση των περιστατικών βίας σε βάρος των γυναικών, το επιβεβαιώνει αυτό» ανέφερε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Μαρία Συρεγγέλα κατά την ομιλία της.

Στη στρογγυλή τράπεζα συμμετείχαν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, το βασιλικό ζεύγος της Ολλανδίας, ο βασιλιάς Γουλιέλμος – Αλέξανδρος και η βασίλισσα Μάξιμα, ο Ολλανδός υφυπουργός Υγείας Maarten van Ooijen, experts από τις δύο χώρες, καθώς και στελέχη του Δικτύου Δομών της ΓΓΔΟΠΙΦ.

Η Ελλάδα προωθεί σειρά μέτρων και δράσεων για την αντιμετώπιση της έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας και αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την προάσπιση των δικαιωμάτων των γυναικών – των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, καθώς και για την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης. Η κα Συρεγγέλα αναφέρθηκε μάλιστα στη διεθνή συνεργασία που είχε η χώρα μας για να σωθούν γυναίκες από το Αφγανιστάν. «Η Ελλάδα συνέδραμε ουσιαστικά στην απομάκρυνση γυναικών, η ζωή των οποίων απειλούνταν άμεσα. Φιλοξενήσαμε εδώ γυναίκες με θέσεις ευθύνης, γυναίκες πολιτικούς και δικαστικούς από το Αφγανιστάν και τις διαβεβαιώσαμε ότι οι Έλληνες και οι Ελληνίδες θα είμαστε παρόντες όπου και όποτε κριθεί απαραίτητο, πάντα με πρωταρχικό κριτήριο τα ανθρώπινα δικαιώματα», υπογράμμισε η κα Συρεγγέλα.

«Οι δράσεις μας έχουν διεθνή αναγνώριση από τον ΟΗΕ, την Παγκόσμια Τράπεζα και άλλους φορείς αλλά εμείς δεν εφησυχαζόμαστε. Συνεχίζουμε δυναμικά ώστε κάθε γυναίκα να έχει φωνή και να μη μένει μόνη της απέναντι σε φαινόμενα βίας» κατέληξε η κα Συρεγγέλα.

Σημειώνεται πως η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ενώ τον συντονισμό ανέλαβε η δημοσιογράφος Σία Κοσιώνη.

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069