ΣΥΜΜΑΧΙΑ: ‘’Ο κόμπος Έφτασε στο Χτένι’’

Ζωnews.gr

 

‘’Ο κόμπος Έφτασε στο Χτένι’’

Το έγγραφο που αποκαλύπτει σήμερα η ΣΥΜΜΑΧΙΑαποδεικνύει με τον πιο εμφατικό τρόπο, αφενός την ασύλληπτη (σε βαθμό κυνισμού) κρατική γραφειοκρατία και αφετέρου την ”παγίδα” στην οποία έχει εγκλωβιστεί η αντιπολίτευση και συνεπώς οι πολίτες του δήμου Μαραθώνα.

Εδώ και μήνες, η παράταξη μας, καταγγέλλει συνεχώς την προκλητική απαξίωση του δημοκρατικού θεσμού των συνεδριάσεων των δημοτικών συμβουλίων, από τη Δημοτική Αρχή του κ. Τσίρκα, οι οποίες, είτε διενεργούνται ως επί το πλείστον ”δια περιφοράς”, είτε, με ελάχιστες εξαιρέσεις, μέσω τηλεδιάσκεψης, αλλά καταλήγουν, παρόλα αυτά, πάντα σε παρωδία, λόγω παντελούς έλλειψης οργάνωσης.

Το αποκορύφωμα του εμπαιγμού το ζήσαμε στις 8 Σεπτεμβρίου 2020 με την ταυτόχρονη (!) συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και της οικονομικής επιτροπής. Αναρωτηθήκαμε, όπως και κάθε νοήμων άνθρωπος, πώς μπορεί να γίνεται αυτό αφού τα θέματα της ΟΕ άπτονται των αποφάσεων του!

Σημειώνουμε μάλιστα πως δεν είχαμε λάβει καν τις εισηγήσεις των περισσοτέρων θεμάτων, ώστε να μπορούμε να τοποθετηθούμε.

Έτσι στις 17 Σεπτεμβρίου καταθέσαμε επίσημη προσφυγή, στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, ζητώντας την άμεση παρέμβαση του αρμόδιου αυτοδιοικητικού οργάνου.

Να υπογραμμίσουμε δε, ότι όλους αυτούς τους μήνες συνεχίζονταν ανενόχλητα οι κωμικοτραγικές συνεδριάσεις στις οποίες, η αντιπολίτευση βρισκόταν πάντα προ τετελεσμένων γεγονότων.

Πέντε ολόκληρους μήνες μετά (!), στις 8 Φεβρουαρίου, επιτέλους λάβαμε απάντηση επί της προσφυγής. Η επιστολή, την οποία φέρνουμε στο φως της δημοσιότητας, αποτελεί ”μνημείο” προκλητικότητας και κατά την άποψη μας απαιτεί την άμεση παρέμβαση του Περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη, με την ευχή ότι δεν είναι ήδη γνώστης της συγκεκριμένης απαράδεκτης πρακτικής. 

Παραθέτουμε παρακάτω αυτολεξεί την απάντηση που δίνει ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Σπυρίδων Κοκκινάκης, στον επικεφαλής της ”Συμμαχίας” Σπύρο Λιβαθινό:

«Σας πληροφορούμε ότι δεν αποφανθήκαμε επί της προσφυγής σας, διότι παρήλθε με βάση τον νόμο η προθεσμία των δύο μηνών που έπρεπε να εκδώσουμε απόφαση. Συνεπώς θεωρείται ότι η προσφυγή σας έχει σιωπηρώς απορριφθεί»!

Για να αντιληφθεί ο αναγνώστης του άρθρου το τραγελαφικό της υπόθεσης, ο κ. Κοκκινάκης με τη μη τεκμηριωμένη απορριπτική απόφασή του, η οποία δεν είναι ούτε αρνητική ούτε θετική αλλά «νίπτω τας χείρας μου»  λεει ότι ”δεν πήραμε απόφαση γιατί… δεν πήραμε απόφαση”.

Έτσι ηθελημένα ή άθελα καλύπτει σκανδαλωδώς τη Δημοτική Αρχή του κ. Τσίρκα, Υπονοώντας προφανώς αλλά και προσβλητικά να ”μην ξαναενοχλήσουμε την υπηρεσία, δηλαδή μην περιμένετε λύση από εμάς”.

Πως λοιπόν ο Δήμος να λειτουργήσει σύμφωνα με το νόμο, εφ όσον η Αποκεντρωμένη Διοίκηση, ως αρμόδιος φορέας ελέγχου της νομιμότητας της λειτουργίας των Δήμων δεν λαμβάνει υπ όψη της, τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης.

Η κοινή λογική, η αξιοπρέπεια, αλλά και η στοιχειώδης ηθική επιβάλει να απευθυνθούμε πλέον στον καθ ύλην αρμόδιο Υπουργό Εσωτερικών για θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης, ο οποίος αποτελεί και την τελευταία μας ελπίδα προκειμένου  πρυτανεύσει η δημοκρατία και το Κράτος να προστατεύσει τις δημοκρατικές διαδικασίες αλλά και τους πολίτες του ιστορικού δήμου Μαραθώνα, ο οποίος έχει καταντήσει ”τσιφλίκι” κάποιων…

Αν και κατόπιν αυτού δεν βρεθεί λύση, δεν μένει τίποτα άλλο παρά να ”παραδώσουμε τα κλειδιά” της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Μαραθώνα και να πάμε σπίτι μας, αφού δεν είμαστε διατεθειμένοι σε καμία περίπτωση να παραμείνουμε σιωπηλοί ”κομπάρσοι” σε ένα ”θέατρο” παραλόγου που παίζεται στις πλάτες των ανυποψίαστων δημοτών αυτού του τόπο. Με τη Δημοτική Αρχή παντελώς ανεξέλεγκτη να κάνει ότι θέλει, να συνεχίζει το ”γαϊτανάκι” των απ ευθείας αναθέσεων και τις ”εικονικές” συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου και των επιτροπών.

ΖΩnews

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069