Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Θανάση Αυγερινού με τον Πρόεδρο της Ένωσης Εστιατορίων και Συναφών Αττικής

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Θανάσης Αυγερινός συναντήθηκε στο γραφείο του στην Παλλήνη με τον Πρόεδρο της Ένωσης Εστιατορίων και Συναφών Αττικής (Ε.Ε.Ε.Σ.Α) Γιάννη Δαβερώνη και εκπροσώπους της εστίασης για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος αλλά και για τη δυνατότητα συνεργασίας της Ένωσης με την Περιφέρεια.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε σε όλα τα ζητήματα που ταλανίζουν την εστίαση, μετά τα αλλεπάλληλα χτυπήματα που έχει δεχθεί και συνεχίζει να δέχεται ο κλάδος επί σειρά ετών, αρχικά με τα μνημόνια, στη συνέχεια με την πανδημία του κορωνοϊού και τώρα με την κρίση εξαιτίας του πολέμου της Ουκρανίας, και έχουν να κάνουν τόσο με τις αυξήσεις των τιμών σε βασικά είδη στην αγορά ή ακόμη και με ελλείψεις τους, τις υπέρογκες αυξήσεις στον τομέα της ενέργειας, όσο και με την μειωμένη κίνηση στην αγορά, με αποτέλεσμα οι επιχειρηματίες του κλάδου να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν στα έξοδα λειτουργίας ενός καταστήματος. Ο προβληματισμός δε εντείνεται από το γεγονός ότι, ενώ βρισκόμαστε ενόψει της έναρξης της νέας τουριστικής περιόδου, αναμένεται μειωμένη τουριστική κίνηση, αφού πλέον μεγάλες αγορές όπως αυτές της Ρωσίας και της Ουκρανίας βρίσκονται εκτός αγοράς. Ιδιαίτερα συζητήθηκαν τα θέματα που αφορούν στην Ανατολική Αττική, μια περιοχή όπου υπάρχει πλήθος επιχειρήσεων εστίασης κάθε είδους, και εξερευνήθηκαν οι δυνατότητες και προϋποθέσεις ανάπτυξης και ενίσχυσης της τοπικής οικονομίας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Αυγερινός κατά τη διάρκεια της συνάντησης μεταξύ άλλων τόνισε: «Κατανοούμε στο έπακρο τη δυσχερή θέση στην οποία έχει επέλθει ο κλάδος της εστίασης γενικά, και στην περιοχή μας την Ανατολική Αττική ειδικότερα, που είναι μια περιοχή με παραθεριστικά θέρετρα και η τοπική οικονομία βασίζεται σε μεγάλο ποσοστό στην εστίαση και τον τουρισμό. Στην Περιφέρεια Αττικής, υπό την καθοδήγηση και την εποπτεία του Περιφερειάρχη μας Γιώργου Πατούλη, έχουμε θέσει στις προτεραιότητές μας την στήριξη και την ανάπτυξη του κλάδου, σε συνεργασία και με την Πολιτεία, όπου αυτό είναι απαραίτητο. Στο κρίσιμο σημείο που βρισκόμαστε, είναι επιτακτική ανάγκη να υπάρξει ένας γόνιμος διάλογος μεταξύ όλων των μερών, έτσι ώστε να βρεθούν πόροι και άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία για την στήριξη των επιχειρήσεων εστίασης και των εργαζομένων τους, με σκοπό να εξασφαλιστεί ένα βιώσιμο μέλλον για τον κλάδο».

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069