Συνάντηση Δημάρχου Παλλήνης με Αν. Υπουργό Εσωτερικών, για τους πυρόπληκτους

Συνάντηση εργασίας είχε στις 27/10/2022, ο Δήμαρχος Παλλήνης, κ. Αθανάσιος Ζούτσος με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, κ. Στέλιο Πέτσα. Η συνάντηση έλαβε χώρα στο Υπουργείο Εσωτερικών, με αντικείμενο την αντιμετώπιση των καταστροφών που υπέστη ο Δήμος Παλλήνης, από την πυρκαγιά της 19ης Ιουλίου.

Ο Δήμαρχος Παλλήνης επισήμανε ότι ο Δήμος Παλλήνης είναι ο Δήμος που επλήγη περισσότερο από την καταστροφική πυρκαγιά της 19ης Ιουλίου, αριθμώντας 346 κατοικίες, με διάφορα επίπεδα ζημιών, αρκετές επιχειρήσεις και καταστροφές σε δημοτικές υποδομές και εγκαταστάσεις που έως στιγμής υπερβαίνουν το ποσό του 1.500.000,00€.

Ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον Υπουργό ότι ο Δήμος Παλλήνης ήδη προβαίνει στην εκταμίευση του επιδόματος πρώτων βιοτικών αναγκών προς τους δικαιούχους και ζήτησε την επιτάχυνση της καταβολής των ποσών που αντιστοιχούν στην οικονομική ενίσχυση για επισκευαστικές εργασίες και αντικατάσταση οικοσκευών το οποίο ανέρχεται σε 385.892,00 €.

Ο Υπουργός δεσμεύτηκε για την επίσπευση των σχετικών ενεργειών καταβολής των οικονομικών ενισχύσεων προς τους δικαιούχους και για την περαιτέρω επιχορήγηση του Δήμου Παλλήνης για την αντιμετώπιση των ζημιών από τις καταστροφές, πέραν των 300.000,00€ με τα οποία έχει επιχορηγηθεί έως σήμερα.

Παράλληλα, ο Υπουργός ενημέρωσε για τις θετικές εξελίξεις στην πορεία έγκρισης της πρότασης χρηματοδότησης του Δήμου Παλλήνης στον άξονα «Έξυπνες Πόλεις» του αναπτυξιακού προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» και της πρότασης χρηματοδότησης για την δημιουργία ασφαλών προσβάσεων στα σχολεία του Δήμου στο πλαίσιο του άξονα «Οδική Ασφάλεια» του Ταμείου Ανάκαμψης.

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069