Συνάντηση εργασίας μεταξύ του Αντιπεριφερειάρχη Αν. Αττικής Θανάση Αυγερινού, του Πρύτανη του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών Σπύρου Κίντζιου και του Αντιπρύτανη Ιορδάνη Χατζηπαυλίδη

Μία πολύ εποικοδομητική συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής μεταξύ του Αντιπεριφερειάρχη Αν. Αττικής Θανάση Αυγερινού, του Πρύτανη του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών Σπύρου Κίντζιου καθώς και του Αντιπρύτανη Ιορδάνη Χατζηπαυλίδη, στο πλαίσιο του μνημονίου συνεργασίας που υπάρχει μεταξύ των δύο μερών. Το μνημόνιο, που έχει υπογραφεί από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και τον Πρύτανη Σπ. Κίντζιο, έχει αντικείμενο τον καθορισμό και την αποσαφήνιση της στρατηγικής ενός ολοκληρωμένου αναπτυξιακού επιχειρησιακού πλαισίου στην Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής, δίνοντας έμφαση στον αγροδιατροφικό τομέα, την επιλογή των στόχων και των δράσεων, καθώς και την εκτίμηση της αποτελεσματικότητας και των επιπτώσεων από την εφαρμογή αυτών.


Κατά τη συνάντηση, η συζήτηση επικεντρώθηκε στις ενέργειες που έχουν ήδη υλοποιηθεί αλλά και στον σχεδιασμό όσων πρέπει να γίνουν κυρίως όσων αφορά στην εγκατάσταση και λειτουργία τόσο της «Κυψέλης Καινοτομίας», δηλαδή του Τεχνολογικού Πάρκου, όσο και της Κτηνιατρικής Σχολής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου όπου καταβάλλεται ιδιαίτερη
προσπάθεια σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας για την ίδρυσή της στην Ανατολική
Αττική.


Επίσης, συζητήθηκε εκτενώς το θέμα της Γεωγραφικής Απεικόνισης της αγροτικής γης που έχει ανατεθεί στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο.


Ένα ακόμη σημαντικό θέμα στην ατζέντα της συνάντησης αποτέλεσε η χρηματοδότηση του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών με 1 εκατ. ευρώ για την ίδρυση του Κόμβου Έρευνας, Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας στον Αγροδιατροφικό Τομέα «AGROKNOW HUB» στα Σπάτα, που θα παρέχει συμβουλευτική υποστήριξη σε οινοπαραγωγούς, αγρότες και επιχειρήσεις του αγροδιατροφικού τομέα.


Ο κ. Αυγερινός, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, μεταξύ άλλων δήλωσε : «Μαζί με τον Περιφερειάρχη μας Γιώργο Πατούλη, και σε αγαστή συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να ιδρυθεί η τρίτη κτηνιατρική σχολή της χώρας στην Αττική και δη, στην Ανατολική Αττική. Η ανάπτυξη του αγροδιατροφικού τομέα και η ανάδειξη της υπαίθρου της Ανατολικής Αττικής αποτελεί πρώτιστη προτεραιότητά μας και για την επίτευξη του σκοπού αυτού θα κάνουμε ό,τι κριθεί απαραίτητο».

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069