Συνάντηση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με τον Πρέσβη της Δημοκρατίας της Κορέας, Jung Il Lee

Γ. Πατούλης: «Η αμοιβαία εκτίμηση και η διαχρονική φιλία των λαών μας αποτελεί την ισχυρή βάση για την περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας μας» 

Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Αττικής η συνάντηση του Πρέσβη της Δημοκρατίας της Κορέας στην Ελλάδα, Jung Il Lee με τον Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη.

Στο πλαίσιο της συνάντησης ο κ. Πατούλης διατύπωσε τα θερμά του συλλυπητήρια στον Πρέσβη για την πρόσφατη τραγωδία στη Σεούλ η οποία στοίχισε τη ζωή σε 154 συνανθρώπους μας. Στη συνέχεια ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στους ισχυρούς δεσμούς φιλίας και συνεργασίας που συνδέουν τους δύο λαούς και επισήμανε ότι η διαχρονική εκτίμηση η οποία είναι αμοιβαία μπορεί να αποτελέσει και τη βάση πάνω στην οποία θα ενισχυθεί περαιτέρω η συνεργασία, τόσο σε εθνικό, όσο και σε αυτοδιοικητικό επίπεδο.

Ο Jung Il Lee αφού εξέφρασε τη διαχρονική ευγνωμοσύνη της χώρας του στη συμβολή του Ελληνικού Επιστρατευτικού Σώματος στην Κορέα αναφέρθηκε στο ιδιαίτερο ενδιαφέρον των πολιτών της χώρας του για την ιστορία της Ελλάδας στην οποία γεννήθηκε η Δημοκρατία καθώς και για τη φιλοσοφία και τον πολιτισμός της. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και για την Αττική ως τουριστικό προορισμό, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην ελληνική φιλοξενία και στη γαστρονομία. 

Ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης ευχαρίστησε θερμά τον Πρέσβη με τον οποίο συμφώνησαν να αναπτυχθούν μια σειρά από πρωτοβουλίες μέσω των οποίων θα ισχυροποιηθούν επιπλέον οι δεσμοί συνεργασίας. Μεταξύ άλλων συζητήθηκε η δυνατότητα ανταλλαγής τεχνογνωσίας σε θέματα τεχνολογίας, έξυπνων εφαρμογών, κυκλικής οικονομίας, περιβάλλοντος και ευεξίας.

Ο Γ. Πατούλης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει ως γιατρός για την ανάδειξη και τη διάδοση του Πνεύματος του Ιπποκράτη και την διατήρηση του Όρκου του. Στο πλαίσιο αυτό απηύθυνε πρόσκληση μέσω του Πρέσβη, στους Κορεάτες συναδέλφους του Ιατρούς να επισκεφθούν τη χώρα μας προκειμένου να συμμετάσχουν στην αναπαράσταση του Όρκου του Ιπποκράτη».

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να αναπτυχθεί ένας σύνδεσμος συνεργασίας προκειμένου να διερευνηθούν οι δυνατότητες συνεργασίας, σε τομείς όπως ο Πολιτισμός, ο Αθλητισμός, η Τεχνολογία, το Περιβάλλον και ο Τουρισμός.

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069