Συνεχίζεται το πρόγραμμα των δωρεάν εξετάσεων μαστογραφίας και Τεστ ΠΑΠ από τον Δήμο Μαραθώνος και το «Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας»

Συνεχίζεται το πρόγραμμα των δωρεάν εξετάσεων μαστογραφίας και τεστ Παπανικολάου για όλες τις γυναίκες κατόπιν ραντεβού από τον Δήμο Μαραθώνος σε συνεργασία με το «Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας», στο πλαίσιο του προγράμματος «Η Ελλάδα κατά του καρκίνου».

Στόχοςτου προγράμματος είναι η εξέτασητων γυναικώνηλικίας25 – 70 ετών με τεστ Παπανικολάου (με ταυτοποίηση του ιού HPV στις ηλικίες 30 – 50 ετών) καιτων γυναικών από 40 ετών και άνω επιπροσθέτως με μαστογραφία ψηφιακής απεικόνισης (CR).

Για την περιφρούρηση της υγείας του γυναικείου πληθυσμού μας, καλούμε όλες τις γυναίκες του Δήμου Μαραθώνος να δηλώσουν συμμετοχή, καθώς οι εξετάσεις είναι το κλειδί της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης των κακοηθών όγκων του μαστού και του τραχήλου της μήτρας.

Η ειδική αυτοκίνητη μονάδα όπου  πραγματοποιούνται οι εξετάσεις, βρίσκεται σταθμευμένη στο Αθλητικό Πολιτιστικό Πάρκο Νέας Μάκρης (Λεωφόρος Μαραθώνος 196, πρώην Αμερικανική Βάση).

Για ραντεβού επικοινωνήστε τις εργάσιμες ημέρες και ώρες 9.00 – 13.00 με τον Δήμο Μαραθώνος στο τηλέφωνο22940-67630 και 22943-20906.

Οι εξετάσεις αυτές είναι ακίνδυνες, ανώδυνες, έγκυρες και προσφέρονται δωρεάν. Την κάλυψη της δαπάνης για  την διεξαγωγή του προγράμματος , ανέλαβε το «Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας» χάρις στην πλήρη χορηγία του Ελληνικού Αντικαρκινικού Ινστιτούτου, ενώ έχει ληφθεί η απαραίτητη έγκριση από τον ΕΟΔΥ σχετικά με όλα τα μέτρα που τηρούνται για την προστασία των προς εξέταση γυναικών, του προσωπικού, καθώς και για την σωστή απολύμανση των χώρων της μονάδας.

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069