ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΚΕΔΜΑ ΜΑΝΩΛΗ ΓΕΩΡΓΑΤΟ

«Τρέξαμε ένα συναρπαστικό Φεστιβάλ… τερματίζοντας σ’ έναν απόλυτα επιτυχημένο Ημιμαραθώνιο!»

Ένα συναρπαστικό Πολιτιστικό Καλοκαίρι, ολοκληρώθηκε με τη φαντασμαγορική Γιορτή Κρασιού και… τερμάτισε στον αψεγάδιαστο Ημιμαραθώνιο!Απόλυτα ικανοποιημένος από τις εκδηλώσεις και διοργανώσεις ευθύνης του, ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Μαραθώνος (ΚΕΔΜΑ) Μανώλης Γεωργάτος, μιλάει απολογιστικά για όλα, δίνοντας υπόσχεση για τα καλύτερα που θα έρθουν το 2023. Ο κ. Γεωργάτος δίνει απαντήσεις σε όσα του καταλογίζουν αναφορικά με την αθλητική διοργάνωση και τη διαχείριση των οικονομικών, δηλώνοντας ότι δεν πρόκειται να σταθεί «στα όποια κακοπροαίρετα σχόλια κακόβουλων πολιτικών αντιπάλων».

κ. Πρόεδρε, διαβάζουμε το Δελτίο Τύπου και αντιλαμβανόμαστε ότι «περνάτε» ένα άψογο κλίμα, μία απόλυτα επιτυχημένη διοργάνωση αναφορικά με τον 7ο Ημιμαραθώνιο. Πού στηρίζετε αυτό το θριαμβευτικό συμπέρασμα;

Σας διαβεβαιώ πως αυτά που γράφουμε στο ενημερωτικό Δελτίο Τύπου για το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της Ανατολικής Αττικής, η οποία έχουμε την ευτυχία να πραγματοποιείται στον Μαραθώνα, είναι απολύτως αληθή, χωρίς ίχνος υπερβολής ή ωραιοποίησης. Πού στηρίζουμε τα όσα γράφουμε; Σε τρεις βασικούς πυλώνες επιτυχίας: την πρωτοφανή συμμετοχή, την ανταπόκριση των εθελοντών και άρα, την ενίσχυση του εθελοντισμού ως φιλοσοφία ζωής και την αψεγάδιαστη διαχείριση δημοσίου χρήματος, με αποτέλεσμα, για πρώτη φορά -αν δεν έχω λάθος- το κέρδος στα ταμεία της ΚΕΔΜΑ! 

Σημειώνουμε ότι το σύνηθες σε ανάλογες περιπτώσεις, είναι να βγαίνει και χρεωμένη η Δημοτική Επιχείρηση.

Το θέμα είναι ότι από την άλλη πλευρά, διαβάζουμε και αρνητικά σχόλια, που κάνουν λόγο για «απαράδεκτα λάθη» και «αδικαιολόγητο κόστος για το μέγεθος της διοργάνωσης»… 

Ένα και μόνο τεχνικό πρόβλημα παρουσιάστηκε στον τάπητα τερματισμού, το οποίο όμως, το λύσαμε με χειρόγραφη καταγραφή και αξιοποιώντας το photofinish. Όλη η διοργάνωση, σε όλα τα επίπεδα ήταν άψογη και δεν εκφράστηκε το παραμικρό παράπονο ούτε αντιμετωπίσαμε κάποια δυσλειτουργία. Οι συνεργάτες μου -τόσο στο Διοικητικό Συμβούλιο όσο και στο υπαλληλικό προσωπικό- κι εγώ προσωπικά, είχαμε εργαστεί για καιρό, έχοντας προβλέψει κι επεξεργαστεί την κάθε λεπτομέρεια. 

Με την ευκαιρία να τους ευχαριστήσω και από τούτο το βήμα, για την τέλεια συνεργασία, όλο αυτό το διάστημα, όπως επίσης, τον Τεχνικό Διευθυντή της Διοργάνωσης Αργύρη Αλεξανδρή και τον Τεχνικό Σύμβουλο Γρηγόρη Σκουλαρίκη. 

Κακόβουλοι και κακοπροαίρετοι υπήρχαν και υπάρχουν πάντα και ειλικρινά δεν έχω καμία διάθεση ν’ ασχοληθώ περαιτέρω. Απαντώ και απολογούμαι στους συμπολίτες μου και μόνο.

Δεν μας απαντήσατε για τις κατηγορίες περί των οικονομικών…

Μα πρόκειται ξεκάθαρα, για άγνοια και παραπληροφόρηση, αν δεν υποκρύπτονται άλλοι λόγοι -πολιτικοί κλπ- για να βγει κάποιος και να πετάξει τέτοιου είδους «λάσπη»! και σας το λέω αυτό, για τον εξής απλούστατο λόγο: ως γνωστόν, βασικός χορηγός της διοργάνωσης ήταν η Περιφέρεια Αττικής, η οποία και διαχειρίστηκε τα χρήματα. Που σημαίνει ότι εμείς ως ΚΕΔΜΑ στείλαμε τη λίστα αναγκών και οι αρμόδιοι της Περιφέρειας, μέσα από διαφανείς και νόμιμες διαδικασίες, προχώρησαν τις απαιτούμενες ενέργειες ανάθεσης και διάθεσης της πίστωσης. Εμείς δεν ανακατευτήκαμε πουθενά. Τις κούτες με τις προμήθειες παραλάβαμε!

Η μεγάλη είδηση βεβαίως, όπως ανέφερα και προηγουμένως είναι ότι από τα 10.000 περίπου έσοδα (εγγραφές των συμμετεχόντων) καταφέραμε να εξοικονομήσουμε για το ταμείο της Επιχείρησης 3.500! 

Ξέρουμε και από τα νοικοκυριά μας ο καθένας ότι δεν επιτυγχάνεται κάτι τέτοιο, παρά μόνο με συνετή διαχείριση.

Οι αριθμοί λοιπόν, μιλούν από μόνοι τους και στο σημείο αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά, τόσο τον Περιφερειάρχη κ. Πατούλη όσο και τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Πέππα για την έμπρακτη στήριξη και τη σημαντική συμβολή!

Ας περάσουμε τώρα, στο Φεστιβάλ – Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2022. Είστε ικανοποιημένος;

Κι εδώ, το αποτέλεσμα μετράει και δεν μπορώ παρά να αισθάνομαι ιδιαίτερη ικανοποίηση. Καταφέραμε να πραγματοποιήσουμε μία πολύμηνη γιορτή, μία πολιτιστική εκδήλωση διαρκείας και να προσφέρουμε στους συμπολίτες μας την ευκαιρία να βγουν, να ξεσκάσουν και ν’ απολαύσουν εξαίσιες θεατρικές – μουσικές παραστάσεις. Αποδείχτηκε, από την τεράστια ανταπόκριση, τους ασφυκτικά γεμάτους χώρους και τις ανεπανάληπτες ουρές που σχηματίζονταν στις εισόδους ότι, όλοι είχαμε μεγάλη ανάγκη για έξοδο και διασκέδαση, μετά την καραντίνα των δύο χρόνων. 

Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που το προσφέραμε αυτό στον κόσμο, σε κάθε οικισμό του ενιαίου Δήμου μας, ενώ φυσικά, χαιρόμαστε που καταφέραμε να τιμήσουμε τους Μικρασιάτες συμπολίτες μας, με αφορμή τα 100 χρόνια από την καταστροφή.

Οι εγκάρδιες ευχαριστίες μου, ως αναφορά το Φεστιβάλ, απευθύνονται: στον Διευθυντή Πολιτιστικών Δημήτρη Καραγιώργο, αλλά και Οικονομικών Νίκο Κρυμάνδαλλη, καθώς επίσης, στην Περιφέρεια Αττικής και πάλι, αφού ήταν χορηγοί σε αρκετές εκδηλώσεις. 

Νομίζω ότι είναι αυτονόητο ότι για κάθε επιτυχία οφείλω τα δέοντα στους συνεργάτες μου, ενώ δεν θα μπορούσε να γίνει τίποτα αν δεν είχαμε την απόλυτη στήριξη του Δημάρχου Στέργιου Τσίρκα!

Ιδιαίτερα για τη γιορτή κρασιού έχετε να προσθέσετε κάτι;

Έχω την αίσθηση ότι η φετινή γιορτή, με την επιτυχία που σημείωσε, καθιερώθηκε οριστικά ως ένα φαντασμαγορικό γεγονός, το οποίο θα αναμένεται με αδημονία, σε όλη την Ανατολική Αττική. Σε συνεργασία με την ομάδα έργου που συνέστησε ο Δήμαρχος, παρουσιάσαμε ένα υπέροχο θέαμα, προσελκύοντας όπως είδατε, Χορευτικά από πολλούς Δήμους. 

Ήταν ο καλύτερος τρόπος για να κλείσει ένα υπέροχο Καλοκαίρι. 

Έχετε σκεφτεί κάποιες διαφορετικές «πινελιές» για του χρόνου, ώστε να ζήσουμε ένα ακόμα πιο επιτυχημένο Καλοκαίρι 2023;

Πριν αναφερθούμε στο επόμενο Φεστιβάλ να σας ενημερώσω ότι τα φετινά Χριστούγεννα θα πραγματοποιήσουμε -για δεύτερη φορά μετά την πανδημία- την αθλητική χριστουγεννιάτικη γιορτή Marathon Santa Run. Αν θυμάστε, έγινε για πρώτη φορά το 2019 σημειώνοντας τεράστια επιτυχία! 

Τώρα που σας μιλάω, έχω μπροστά μου τα ευτυχισμένα προσωπάκια παιδιών, τα οποία έτρεχαν στο κέντρο της Νέας Μάκρης, ντυμένα μικροί Αϊ Βασίληδες και το διασκέδαζαν αφάνταστα!

Τέλος, όσον αφορά το Φεστιβάλ 2023 δεν σας κρύβω πως είναι πολύ δύσκολο να το σχεδιάσουμε! Και ο λόγος είναι ότι θα πρέπει να βάλουμε τον πήχη ακόμα ψηλότερα! Παρόλα αυτά, θα επιδιώξουμε το καλύτερο, ως εχθρό του καλού! Και σας υπόσχομαι ότι θα τα καταφέρουμε και πάλι! 

Πηγή : απο την έντυπη έκδοση της εφημερίδας ΖΩ Ανατολικής Αττικής

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069