Συνέντευξη ΖΩ: Βάσω Κόλλια – Υποψήφια Βουλευτής ΝΔ Ανατολικής Αττικής “Οι κρίσιμες στιγμές απαιτούν σοβαρότητα, εργατικότητα και συνέπεια”

Συνέντευξη στον Ζουγανέλη Ι. – Από την έντυπη έκδοση της εφημερίδας ΖΩ Αν. Αττικής

1) Κυρία Κόλλια οι εκλογές πλησιάζουν. Τι πιστεύετε για αυτές τις εκλογές;

Ύστερα από σχεδόν 4 χρόνια διακυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας και πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη υπάρχουν πολλά πεδία που δηλώνουν ότι η Ελλάδα έχει γυρίσει σελίδα από το χθες. Σίγουρα υπάρχουν πολλά ακόμη που πρέπει να γίνουν για να κάνουμε την Ελλάδα  μια σύγχρονη και δυνατή χώρα.

Για τον λόγο αυτό στις εκλογές  που πλησιάζουν δεν πρέπει να ανακόψουμε αυτήν την πορεία της χώρας. Δεν πρέπει με την μη συμμετοχή μας ή την αδιαφορία μας να επιτρέψουμε να χαθούν όσα όλες και όλοι, μαζί, με κόπο έχουμε κάνει μέχρι σήμερα.

Μην χαρίσουμε σε αυτήν την κρίσιμη ιστορικά στιγμή την ψήφο μας στον οποιοδήποτε. Οι κρίσιμες στιγμές απαιτούν σοβαρότητα, εργατικότητα και συνέπεια. Το δίλημμα των εκλογών είναι σαφές. Αν θα επιλέξουμε την σταθερότητα και μια πορεία, η οποία θα μας οδηγήσει μπροστά ή αν θα επιλέξουμε τις περιπέτειες.

Η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι οι μόνοι που μπορούν να εγγυηθούν το μέλλον μας.

2) Θα είσθε Υποψήφια Βουλευτής στην Ανατολική Αττική. Γιατί επιλέξατε  την περιφέρεια μας;

Η απάντηση σε αυτήν σας την ερώτηση είναι αυτονόητη. Γιατί εδώ γεννήθηκα και μεγάλωσα. Στο Βαρνάβα. Πήγα σχολείο στο Καπανδρίτι. Στις γειτονιές της Ανατολικής Αττικής δραστηριοποιήθηκα κοινωνικά και πολιτικά. Σε αυτά τα μέρη πέρασα κάθε φάση της ζωής μου. Χαρές, λύπες, όνειρα. Στις γειτονιές αυτές είναι οι φίλοι μου, οι συγγενείς μου, οι άνθρωποι με τους οποίους χρόνια τώρα πορευόμαστε μαζί σε κοινούς αγώνες. Στις γειτονιές αυτές είναι οι ρίζες των παππούδων και των γιαγιάδων μου. Δεν βλέπω και δεν αντιμετωπίζω την Ανατολική Αττική ευκαιριακά, σαν ένα εφαλτήριο ή σκαλοπάτι για να κάνω πολιτική καριέρα. Είναι πιο προσωπικό το θέμα και πιο ευαίσθητη η προσέγγιση. Άρα θεωρώ ως φυσικό επακόλουθο να πολιτευθώ στον τόπο μου, γιατί είμαι μια από εσάς, δίπλα σε εσάς με συνέπεια και αγάπη για τον τόπο που αγαπάμε, νοιαζόμαστε και ζούμε.

3) Πως βλέπετε τον τόπο σας, την Περιφέρεια της Ανατολικής Αττικής;

Η Ανατολική Αττική επουδενί δεν αποτελεί πρότυπο αναπτυγμένης Περιφέρειας. Όμως, υπάρχουν πολλά περιθώρια να αξιοποιήσει αποτελεσματικά τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα και να αναπτυχθεί, οικονομικά, πολιτιστικά, οικιστικά, χωροταξικά, ώστε να αναβαθμιστεί η ποιότητα ζωής των κατοίκων. Κακά τα ψέματα υπάρχει πολλή δουλειά να γίνει και όσο το επιτρέπουν οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί πρέπει να κάνουμε την περιοχή μας πιο όμορφη και πιο φιλική για τους πολίτες της και να δουλέψουμε για την τοπική οικονομία και ανάπτυξη. Η Ανατολική Αττική, έχει βιοτεχνική και βιομηχανική παραγωγή, έχει αγροτική παραγωγή, έχει έναν απίστευτο πολιτιστικό πλούτο που μένει αναξιοποίητος. Όλους αυτούς τους τομείς σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και την κεντρική διοίκηση θα πρέπει να τους ενισχύσουμε. Αυτά όμως δεν θα έχουν ουσιαστικό αποτέλεσμα, αν η οικονομική βελτίωση δεν συνδυαστεί με την αισθητική αναβάθμιση και με τον σεβασμό στο περιβάλλον.

Υπάρχουν όμως τεράστια προβλήματα που χρονίζουν και πρέπει να λύσουμε άμεσα, γιατι βασανίζουν και ταλαιπωρούν τους πολίτες όπως τα δασικά, η έλλειψη συγκοινωνιών και υποδομών, η έλλειψη οργανωμένης πρωτοβάθμιας φροντιδας υγείας και πολλά αλλά που δεν επιτρέπεται να αντιμετωπίζει μια περιοχή δίπλα στην Αθήνα.

4) Αν σας ρωτούσα με τι κριτήρια θα πρέπει ένας πολίτης να ψηφίσει έναν υποψήφιο βουλευτή, τι θα απαντούσατε;

Όλοι μας ξέρουμε ότι χρειαζόμαστε ανθρώπους με γνώσεις, θάρρος της γνώμης τους, που αγαπούν τον τόπο τους και την πολιτική. Ανθρώπους που δεν μπαίνουν στην πολιτική για να πλουτίσουν, αλλά για να την εμπλουτίσουν με την γνώση τους και την αφοσίωσή τους. Ανθρώπους που αγαπούν  τον τόπο τους και τους ανθρώπους του. Ανθρώπους που νοιάζονται για τον τόπο τους και τους ανθρώπους τους ακόμη και όταν δεν φέρουν αξιώματα. Που η παρουσία τους δεν είναι ευκαιριακή αλλά μόνιμη και σταθερή.

Έτσι λοιπόν ανεξάρτητα από το κόμμα που θα στηρίξει κάποιος ή κάποια ψηφίστε αυτοδημιούργητους, ανθρώπους που ξέρουν να δουλεύουν, να δουλεύουν σκληρά, ανθρώπους που δεν είναι για το φαίνεσθαι, ανθρώπους που δημιουργούν, ντόμπρους και ειλικρινείς, με καθάρια άποψη, συγκροτημένους, με ιδεολογική ταυτότητα και όχι καιροσκόπους, υπεροπτικούς και ανούσιους ρηχούς υποκριτές και εγωκεντρικούς. Αληθινούς ανθρώπους που θα αλληλεπιδράσουν ουσιαστικά και δημιουργικά με την πολιτική και τους πολίτες.

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069