Τελετές βράβευσης του 6ου Μαραθωνίου Ανακύκλωσης και του διαγωνισμού φωτογραφίας-ζωγραφικής «Πλαστικό-Πες όχι στη χρήση-Δώσε λύση» του Δήμου Παλλήνης

Κυριακή 10 Απριλίου 2022 και ώρα 11.00 -13.00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Γέρακα

Μια μεγάλη γιορτή για την ανακύκλωση οργανώνει ο Δήμος Παλλήνης, την Κυριακή 10 Απριλίου 2022, με τις Τελετές Βράβευσης του 6ου Σχολικού Μαραθωνίου Ανακύκλωσης και του διαγωνισμού ζωγραφικής -φωτογραφίας με θέμα «Πλαστικό-Πες όχι στη χρήση-Δώσε λύση», που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του Προγράμματος «Followgreen».

Οι τελετές θα γίνουν στο Πολιτιστικό Κέντρο Γέρακα (Κλειτάρχου & Αριστείδου, Γέρακας) και ώρα 11.00 -13.00.

Τα σχολεία, για 6η συνεχή χρονιά, στο πλαίσιο του Σχολικού Μαραθωνίου συνέλεξαν πόντους από τη διαλογή στην πηγή για ανακύκλωση 7 ρευμάτων υλικών (χαρτί, πλαστικό, αλουμίνιο, καπάκια, μπαταρίες, τηγανέλαια και συσκευές). Το πρόγραμμα διαλογής στην πηγή πρόκειται να συνεχιστεί μέχρι την λήξη του σχολικού έτους.

Παράλληλα, μαθητές δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων, καθώς και ενήλικες και ΑμεΑ, υπέβαλαν τα έργα τους στο πλαίσιο του μεγάλου διαγωνισμού ζωγραφικής και φωτογραφίας με τίτλο «Πλαστικό – Πες όχι στη χρήση – Δώσε λύση», στιγματίζοντας τις επιπτώσεις της υπέρμετρης χρήσης πλαστικού και τα πλεονεκτήματα της χρήσης οικολογικών υλικών.

Οι δράσεις υλοποιούνται σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής.

Οι μαθητές του 3ου ΔΣ Γέρακα θα πλαισιώσουν μουσικά την περιβαλλοντική γιορτή μας, στέλνοντας το δικό τους μήνυμα για το περιβάλλον.

Όλοι οι συμμετέχοντες θα επιβραβευθούν με βεβαιώσεις  συμμετοχής, ενώ τα πρώτα σχολεία θα λάβουν βραβεία και δώρα για τις σχολικές τους μονάδες.

Σας περιμένουμε λοιπόν όλους, την Κυριακή 10 Απριλίου 2022 μαζί με τα παιδιά σας για να γνωρίσετε τον κόσμο της ανακύκλωσης, μέσα από τη δουλειά των άλλων παιδιών, αλλά και να συμμετάσχετε στις παρακάτω δράσεις στον εσωτερικό και υπαίθριο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου Γέρακα:

  • στην έκθεση έργων μαθητών και ενηλίκων που συμμετείχαν στονδιαγωνισμό ζωγραφικής – φωτογραφίας
  • στα εκπαιδευτικά περιβαλλοντικά παιχνίδια Followgreen

ΠΡΟΣΟΧΗ:

«Είσοδος σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα, με αποδεικτικό ταυτοπροσωπία»

Πληροφορίες:

·         Followgreen Δήμου Παλλήνης: 213 0436298,

·         Κοινωφελής επιχείρηση Δήμου Παλλήνης: 2106619937(εσωτ 208)

·         Καλλιόπη Ζινέλη, Αντιδήμαρχος Περιβαλλοντικής Πολιτικής: 697 4020778

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069