Τετραήμερο Πρωτομαγιάς: 4 προορισμοί κοντά στην Αθήνα για να… ξεφύγετε από την καθημερινότητα

Εκδρομές που μπορείτε να σχεδιάσετε ακόμα και την τελευταία στιγμή

Τετραήμερο Πρωτομαγιάς: 4 προορισμοί κοντά στην Αθήνα για να… ξεφύγετε από την καθημερινότητα

Aν ανήκετε σε εκείνους που αξιοποιούν και την παραμικρή ευκαιρία για μία κοντινή εκδρομή, τότε το τετραήμερο της Πρωτομαγιάς για εσάς είναι ότι καλύτερο.

Η Πρωτομαγιά φέτος θα εορταστεί τη Δευτέρα 2 Μάϊου και έτσι, ο ωραιότερος τρόπος για να απολαύσετε την ελληνική ανοιξιάτικη ομορφιά είναι μια εκδρομή με το αυτοκίνητο.

Παρακάτω, παρουσιάζονται μερικές προτάσεις για εκδρομές σε προσβάσιμη απόσταση από την Αθήνα, τις οποίες μπορείτε να σχεδιάσετε ακόμα και την τελευταία στιγμή:

Κάρυστος

Η νοτιότερη πόλη της Εύβοιας βγάζει έναν νησιώτικο αέρα καθ ’όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Στην πόλη με το γραφικό λιμάνι, μπορείτε να φτάσετε με δύο τρόπους.

Είτε αποκλειστικά οδικώς -μια διαδρομή περίπου 2 ωρών από την Αθήνα, αρκετά κουραστική αλλά ενδιαφέρουσα-, είτε δια θαλάσσης: με το φέρι μπόουτ από τη Ραφήνα στο Μαρμάρι ή από την Αγία Μαρίνα στα Νέα Στύρα και στη συνέχεια με το αυτοκίνητο μέχρι την Κάρυστο.

Όταν φτάσετε εκεί, σίγουρα θα εντυπωσιαστείτε από το Μπούρτζι. Στέκει στην θέση του στην άκρη του λιμανιού από το 1350 μ.Χ και εντυπωσιάζει με το μέγεθος και τις καλοδιατηρημένες πολεμίστρες του. Εξίσου γοητευτικό αρχιτεκτονικά είναι και το νεοκλασικό κτίριο που στεγάζει το δημαρχείο της πόλης.

Στην Κάρυστο, θα έρθετε για να απολαύσετε εκλεκτό ψάρι καθώς, εδώ, η αλιεία είναι βασική οικονομική δραστηριότητα. Μπορείτε να κολυμπήσετε σε παραλίες κοντά στην Κάρυστο όπως οι Γαλλίδα αλλά αφού θα έχετε αυτοκίνητο και εφόσον δεν υπάρχουν ισχυροί άνεμοι, σας προτείνουμε να οδηγήσετε περίπου 50 λεπτά και να επισκεφθείτε την παραλία Ποτάμι στο Κάβο Ντόρο.

Η περιοχή δεν έχει μόνο παραθαλάσσια ομορφιά. Πάνω από την Κάρυστο στέκει επιβλητικό το όρος Όχη με την κορυφή του να προσφέρει εκπληκτική θέα στο Αιγαίο. Κοντά στην κορυφή βρίσκεται και ένα Δρακόσπιτο. Φτιάχτηκε πριν από χιλιάδες χρόνια και είναι μάλλον το μόνο που ξέρουμε γι’αυτό, όπως και για τα υπόλοιπα Δρακόσπιτα της Εύβοιας. Από ποιους φτιάχτηκαν και για ποιον λόγο δεν μπορεί κανείς να το πει με σιγουριά.

Mέθανα

Σε απόσταση 2 ωρών από την Αθήνα, βρίσκεται μία χερσόνησος που ανήκει γεωγραφικά στην Πελοπόννησο αλλά διοικητικά στην Περιφέρεια Αττικής. Αλλά δεν είναι αυτό το παράδοξο ο λόγος που σας προτείνουμε να έρθετε εδώ.

Οι φίλοι της «αυτοκινητάδας» θα λατρέψουν το ίδιο το ταξίδι, το οποίο ναι μεν μπορεί να περιλαμβάνει στροφές, αλλά η θέα και η πευκόφυτη βλάστηση θα σας αποζημιώσει. Το πρώτο αξιοθέατο που θα συναντήσετε είναι το Κάστρο του Φαβιέρου, το οποίο χτίστηκε από τον Γάλλο στρατηγό που οργάνωσε τον πρώτο τακτικό στρατό του νέου ελληνικού κράτους.

Λίγο μετά ακολουθεί η Λουτρόπολη, με τις ιαματικές πηγές και τα όμορφα νεοκλασικά κτίρια. Ανατολικά της υπάρχει το νησάκι των Αγίων Αναργύρων, ουσιαστικά μία μικρή χερσόνησος με ίχνη από αρχαία τείχη και μια μεγάλη παραλία με άμμο, ψιλό βότσαλο και υπέροχα νερά.

Η πιο γνωστή παραλία της περιοχής είναι o Λιμνιώνας όπου τα πεύκα συνυπάρχουν με την ψιλή άμμο και τα τιρκουάζ νερά. Με έδρα σας τη χερσόνησο, μπορείτε να κάνετε εκδρομές στην Επίδαυρο, η οποία απέχει περίπου μία ώρα με το αυτοκίνητο ή να κινηθείτε νοτιότερα προς την Ερμιόνη και το Πόρτο Χέλι.

Αργαλαστή

Το Πήλιο είναι ένας από τους κορυφαίους προορισμούς για κάθε εποχή του χρόνου και ίσως ο Μάιος με τη φύση στα καλύτερα της και τις πρώτες πραγματικά υψηλές θερμοκρασίες της χρονιάς, να είναι ο καλύτερος μήνας για να το επισκεφθείτε.

Οι επιλογές για τη διαμονή σας είναι πολλές και καλές στα πανέμορφα χωριά του βουνού των Κενταύρων. Εμείς σας προτείνουμε να έχετε σαν βάση σας την Αργαλαστή στο νότιο Πήλιο, το ολοζώντανο κεφαλοχώρι με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική αλλά και τη «στρατηγική» θέση που επιτρέπει πρόσβαση είτε στα επισκέψιμα οινοποιία της περιοχής είτε σε παραλίες με κρυστάλλινα νερά.

Η πιο διάσημη και πολυσύχναστη από αυτές, είναι τα Ποτιστικά η οποία απέχει 11 χιλιόμετρα από την Αργαλαστή. Αξίζει να σημειωθεί ότι στη διαδρομή θα έχετε αριστερά και δεξιά σας πυκνή βλάστηση από οπωροφόρα δέντρα.

Είναι δεδομένο ότι αφού θα έρθετε εδώ με την ανεξαρτησία και την ευελιξία που σας προσφέρει το αυτοκίνητο, θα ξοδέψετε πολύ χρόνο σε μικρές εκδρομές. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι πρέπει να αγνοήσετε το χωριό της Αργαλαστής, με την εντυπωσιακή εκκλησία των Αγίων Αποστόλων, τα πολλά φροντισμένα πέτρινα παραδοσιακά σπίτια και την κεντρική πλατεία. Η σκιά που προσφέρουν τα αιωνόβια πλατάνια την κάνει ιδανικό τόπο ξεκούρασης και χαλάρωσης.

Κυλλήνη

Κάποτε ήταν γνωστό κυρίως ως το λιμάνι από όπου παίρνει κανείς το πλοίο για να πάει στη Ζάκυνθο. Όμως, τα τελευταία χρόνια το παραθαλάσσιο χωριό της Ηλείας, όπως και η ευρύτερη περιοχή, προτιμούνται ως τόπος παραθερισμού από όλο και περισσότερους συμπολίτες μας. Εδώ θα έρθετε για τις τεράστιες χρυσαφένιες παραλίες που θυμίζουν Χαβάη αλλά όχι μόνο.

Ο τόπος προσφέρεται και για εκδρομές που συνδυάζουν το αρχαιολογικό με το φυσιολατρικό ενδιαφέρον. Επιβάλλεται μία επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας ενώ μια άλλη πολύ όμορφη εκδρομή είναι αυτή στους καταρράκτες της Νέδας, την Ανδρίτσαινα και τον ναό του Επικούρειου Απόλλωνα.

Η περιοχή διαθέτει και υποδομές για ιαματικό τουρισμό με τα Λουτρά Κυλλήνης να απέχουν 10 χιλιόμετρα από το λιμάνι. Όσον αφορά τις παραλίες, απολύτως ενδεικτικά, σας προτείνουμε τη Γλύφα και το Βαρθολομιό, με παχιά άμμο, πεντακάθαρα ρηχά νερά, κατάλληλα για μικρά παιδιά και με πλήθος υποδομών.

Πηγή: pronews.gr

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069