Θάνατος 14χρονης στη Λαμία: «Καίει» τους γιατρούς το πόρισμα της ΕΔΕ

Γιατρούς του νοσοκομείου της Λαμίας «καίει» η ΕΔΕ που διενήργησε η Καθηγήτρια Παιδιατρικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, Ιωάννα Γριβέα, για τον χαμό της 14χρονος τον περασμένο Δεκέμβριο σε κοντέινερ του Γενικού Νοσοκομείου της Λαμίας.

Η ΕΔΕ διατάχθηκε από τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ Φώτη Σερέτη, όπως αναφέρει το Lamia Report και φέρεται να αποδίδει ευθύνες σε συγκεκριμένους γιατρούς, οι οποίοι «αν είχαν ενεργήσει διαφορετικά το κορίτσι θα είχε σωθεί».

Το ρεπορτάζ του LamiaReport κάνει λόγο για παραπομπή του πορίσματος της ΕΔΕ στο 5μελες Πειθαρχικό Συμβούλιο της 5ης ΥΠΕ το οποίο μπορεί να επιβάλλει στέρηση εξέλιξης στους υπεύθυνους για 5ετια ή να το παραπέμψει στο Ανώτατο Πειθαρχικό με το ερώτημα της παύσης για ένα χρόνο.

Πέρα από το διοικητικό σκέλος, το πόρισμα είναι επίσης στα χέρια της Ανακρίτριας που τις αμέσως επόμενες ημέρες θα ελέγξει την υπόθεση ποινικά με τα νέα στοιχεία που έχουν έρθει στη διάθεση της δικαιοσύνης, μαζί με τις πραγματογνωμοσύνες και των ιατροδικαστών που όρισε η οικογένεια.

Το δικηγορικό γραφείο που εκπροσωπεί την οικογένεια της 14χρονης κάνει λόγο για ανθρωποκτονία με φυσικούς αυτουργούς δύο γιατρούς, ενώ «θα προκύψει υπαιτιότητα και σε άλλους»:

«Όσον αφορά τον θάνατο του μόλις 14 χρονών κοριτσιού από την Λαμία με αιτία θανάτου covid – 19, πρέπει να μάθει όλο το πανελλήνιο ότι μετά και την έκδοση της ΕΔΕ η αιτία θανάτου άλλαξε και έγινε ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΙΑ ΜΕ ΦΥΣΙΚΟΥΣ ΑΥΤΟΥΡΓΟΥΣ 2 ΙΑΤΡΟΥΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΑΜΙΑΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΓΝΩΣΤΟΙ ΣΥΝΤΟΜΑ!!

Μετά την κατάθεση της μήνυσης από την οικογένεια του κοριτσιού θα προκύψει υπαιτιότητα και σε άλλους ιατρούς…

Το δικηγορικό μας γραφείο μας από κοινού με την εξαίρετη συνάδελφο Λαμίας κ. Σοφία Σταυράκη με τα στοιχεία που είχαμε στην κατοχή μας φωνάζαμε από την αρχή ότι επρόκειτο για ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΙΑ και αν οι γιατροί ασκούσαν τα καθήκοντα τους όπως έπρεπε το παιδί θα ήταν ανάμεσα μας. Το μαχαίρι στο κόκκαλο για να αποδοθούν ευθύνες έτσι ώστε κανένα παιδί να μην φεύγει έτσι άδικα.».

Τα παραπάνω επιβεβαίωσε μιλώντας στο LamiaReport και η δικηγόρος της οικογένειας Σοφία Σταυράκη, η οποία τις επόμενες ημέρες θα καταθέσει συμπληρωματική μηνυτήρια αναφορά.

Πηγή: newsbomb.gr

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069