Θεοδωρικάκος: Στο 90% οι εξιχνιάσεις δολοφονιών από την ΕΛ.ΑΣ το 2022

Στο μεγάλο ποσοστό εξιχνιάσεων δολοφονιών από την Αστυνομία μέσα στο 2022, αναφέρθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, ενώ παράλληλα σχολίασε την υπόθεση των υποκλοπών και τις εκδηλώσεις μνήμης για το Πολυτεχνείο.

«Η υπόθεση των υποκλοπών εξελίσσεται σε Novartis 2»

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, χαρακτήρισε την υπόθεση των υποκλοπών Novartis 2, τονίζοντας ότι στην πραγματικότητα «δεν αφορά τον λαό». «Τα θέματα αυτά για τις υποκλοπές, αν έγιναν ή δεν έγιναν απασχολούν περισσότερο την πλατεία Κολωνακίου και όχι τον ελληνικό λαό. Το λέω τόσο απαξιωτικά γιατί ακόμα και αυτοί που τα καταγγέλλουν, καταλαβαίνουν ότι δεν υπάρχουν εγκλήματα και ότι δεν έχουν στοιχεία. Και αν έχουν, οφείλουν να τα καταθέσουν στη δικαιοσύνη που διερευνά την υπόθεση. Βλέπω ότι αυτή η υπόθεση είναι Novartis Νο 2. Έχει όλα τα χαρακτηριστικά της. Δεν είναι ιδιαίτερα σοβαρό και πειστικό να εμφανίζουν κάποιοι με έναν πολύ συγκεκριμένο τρόπο, ένα πλαίσιο κατασυκοφάντησης του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης και της Ν.Δ επειδή δεν έχουν να πουν τίποτα για τα πραγματικά θέματα που ενδιαφέρουν.

Τον ελληνικό λαό. Έχουν ανακαλύψει το έργο και κάθε 10 ημέρες εμφανίζουν μια λίστα σύμφωνα με την οποία υποτίθεται πως ο Πρωθυπουργός παρακολουθούσε το δεξί και αριστερό του χέρι. Εντάξει, ο ελληνικός λαός δεν τρώει πλέον κουτόχορτο. Είναι αντιληπτά όλα».

Παράλληλα, ο υπουργός έριξε στον ΣΥΡΙΖΑ την ευθύνη της αποποινικοποίησης όσων κατέχουν παράνομα λογισμικά. Ανέφερε συγκεκριμένα μιλώντας στον ρ/σ Παραπολιτικά: «Για να σταματήσει η υποκρισία, ο ΣΥΡΙΖΑ όταν κυβερνούσε τη χώρα, λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές άλλαξε τον Ποινικό Κώδικα αποποινικοποίησε την εμπορία και κατοχή παράνομων λογισμικών. Πρέπει να δώσουν απαντήσεις.

«Μεγάλο το ποσοστό εξιχνιάσεων δολοφονιών»

«Δεν υπάρχει για εμάς οποιαδήποτε υπόθεση που να έχει κλείσει αν δεν έχει εξιχνιαστεί πλήρως. Αφορά το σύνολο των υποθέσεων, διότι εδώ πέρα έχουν βέβαια κληρονομηθεί υποθέσεις, οι οποίες αποτελούν αντικείμενο διερεύνησης σε βάθος χρόνου. Το 2022, το ποσοστό εξιχνίασης δολοφονιών και αποπειρών για δολοφονίες από την Ελληνική Αστυνομία ξεπερνά το 90% και αυτό είναι κάτι θετικό.

Η Ελληνική κοινή γνώμη έχει δει ότι το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η Ελληνική Αστυνομία δίνουν έναν αγώνα και για την εξιχνίαση εγκλημάτων και για να οδηγούνται όλοι οι κατηγορούμενοι στη Δικαιοσύνη. Γίνεται συστηματική προσπάθεια για να εξιχνιαστούν όλα τα εγκλήματα. Ικανοποιημένος θα είμαι όταν ολοκληρωθεί πλήρως η δουλειά για όλα. Χωρίς εξαιρέσεις, χωρίς διακρίσεις. Ξέρετε δεν υπάρχει διάκριση, αυτός είχε αυτήν την ιδιότητα ή ο άλλος είχε την άλλη».

«Η Ελλάδα ουδέποτε φιλοξένησε τρομοκρατικές οργανώσεις»

«Η Ελλάδα από αρχής καταδικάζει κάθε τρομοκρατική ενέργεια όπου και αν συμβαίνει, εναντίον οποιουδήποτε και αν συμβαίνει. Και το ίδιο κάναμε και για όσα συνέβησαν στην Κωνσταντινούπολη, συλλυπούμενοι τον τουρκικό λαό και το τουρκικό κράτος. Φυλάμε αποτελεσματικά τα σύνορά μας και δεν επιτρέπουμε την είσοδο τρομοκρατών στη χώρα μας. Η Ελλάδα ουδέποτε φιλοξένησε τρομοκράτες. Είναι κράτος δικαίου, είναι η χώρα που συμβάλει στην ειρήνη και στη σταθερότητα στην περιοχή».

«Να μείνουν στη μνήμη τα μηνύματα του Πολυτεχνείου»

«Καθώς σήμερα είμαστε στην παραμονή της πορείας για το Πολυτεχνείο και εν μέσω του τριήμερου εορτασμού έχω ξεκαθαρίσει ότι εμάς μας ενδιαφέρει να υπάρξει ειρηνικός εορτασμός της 49ης επετείου. Η Αστυνομία κάνει τη δουλειά της για να συμβάλλει στο μέγεθος της ευθύνης της, στη διατήρηση της ειρήνης και της κοινωνικής γαλήνης στο κέντρο της Αθήνας και παντού σε όλη την χώρα.

Έχει πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να συμβάλλει στην ασφάλεια των ανθρώπων που θα συμμετέχουν σε αυτές τις πορείες, για να συμβάλλει στην ασφάλεια όλων των πολιτών που ζουν στο κέντρο και να συμβάλλει στην ασφάλεια και στην προστασία της περιουσίας των πολιτών. Το κάλεσμά μου είναι προς τους διαδηλωτές και προς τα κόμματα της αντιπολίτευσης είναι να συμβάλλουν και εκείνοι με υπεύθυνης στάση για να αποφευχθούν πλήρως τα επεισόδια, για να απομονωθούν όσοι θέλουν να τα δημιουργήσουν και για να μείνει στη μνήμη η επέτειος και τα μηνύματά της».

Πηγή: newsbomb.gr

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069