Θες να πας κάπου αλλά δεν έχεις χρόνο; – Τα 5 μέρη «μια ανάσα» από την Αθήνα ιδανικά για μονοήμερη

Βάλε άμεσα στο πρόγραμμα μια μονοήμερη μακριά από την βαβούρα της πρωτεύουσας

Θες να πας κάπου αλλά δεν έχεις χρόνο; – Τα 5 μέρη «μια ανάσα» από την Αθήνα ιδανικά για μονοήμερη

Μήπως ανήκεις κι εσύ σε εκείνους που αναζητούν απεγνωσμένα λίγες στιγμές χαλάρωσης μακριά από την βαβούρα της πρωτεύουσας, αλλά ο χρόνος σου είναι πολύ περιορισμένος;

Αν ναι, τότε σου έχουμε τη λύση.

Παρακάτω, θα δεις μερικούς προορισμούς, οι οποίοι είναι ιδανικοί για μία μονοήμερη, αφού βρίσκονται δίπλα από την Αθήνα.

Ποιοι είναι αυτοί; Συνέχισε να διαβάζεις και θα τους ανακαλύψεις!

1. Ναύπλιο

Πρόκειται για μια «κουκλίστικη» παραθαλάσσια πόλη, με πληθώρα επιλογών για διασκέδαση. Αξίζει να επισκεφτείς το Παλαμίδι, και το Κάστρο στο Μπούρτζι. Να φας ιταλικό παγωτό σε κάποια τζελατερία.

Να κάνεις βόλτα σε όλη την πόλη με το τρενάκι, να φας φρέσκο ψάρι και να πιεις τα ουζάκια σου σε κάποιο παραθαλάσσιο ταβερνάκι. Το Ναύπλιο, άλλωστε, δεν χρειάζεται και πολλές συστάσεις. Είναι ένας από τους προορισμούς που επιβάλλεται να πας έστω και μια φορά στη ζωή σου.

2. Λουτράκι

Το Λουτράκι είναι μία εξίσου ιδανική επιλογή, αφού πιο κοντά δε γίνεται! Είναι πιο κοντά από την Αίγινα και σε μια ώρα έχεις φτάσει και έχεις ήδη ξαπλώσει και στην παραλία απολαμβάνοντας τον κρύο καφέ σου, τον ήλιο και την ελευθερία σου.

Αργότερα θα βρεις πολλά και όμορφα μαγαζάκια για να αράξεις και να φας καλό φαγητό, αν και φυσικά δε θα προβλέπεται και πολύς συνωστισμός, κάτι που ίσως να μην είναι απαραιτήτως κακό.

3. Αλεποχώρι

Το Αλεποχώρι είναι ένα από τα δημοφιλέστερα καλοκαιρινά θέρετρα της Δυτικής Αττικής. Το Αλεποχώρι λοιπόν είναι τοποθετημένο στους πρόποδες των Γεράνειων όρεων και στον Κορινθιακό κόλπο και διαθέτει πληθώρα παραλιών. Έχει παραλίες με βότσαλο, αλλά και με αμμουδιά, ενώ τις περισσότερες φορές αντικρίζεις ένα καταπράσινο και κατάφυτο τοπίο, το οποίο μόνο να σε ενθουσιάσει και να σε γαληνεύσει μπορεί.

Η διαδρομή είναι κάτι ξεχωριστό από μόνη της, ενώ το μόνο σίγουρο είναι ότι το Αλεποχώρι έχει κάτι για όλους- παραλίες με περισσότερο κόσμο και κάποιες πιο αμονονωμένες. Ωστόσο, λόγω της κατάστασης εκτιμάται ότι φέτος δε θα υπάρχει συνωστισμός.

4. Αίγινα

Η Αίγινα απέχει μονάχα 35 λεπτά με το ιπτάμενο δελφίνι από τον Πειραιά. Μέρη τα οποία επιβάλλεται να επισκεφτείς είναι το Κυβερνείο, η παραλία της Αγίας Μαρίνας, ο ναός της Αφαίας, το χωριό Ανιτσαίο και το λιμανάκι Πόρτες.

Aν είσαι λάτρης της ποδηλασίας η παραλιακή της Αίγινας είναι ιδανική για ποδηλατάδα. Επίσης επιβάλλεται να κάνεις μια βόλτα με τα αμαξάκια με τα άλογα, να ψωνίσεις κάτι από τα πλωτά μανάβικα, και φυσικά να αγοράσεις φιστίκια για τα οποία είναι διάσημο το νησί.

5. Σούνιο

Το Σούνιο εδώ και μερικά χρόνια έχει ανακηρυχτεί ως εθνικός δρυμός. Δεν γίνεται να το επισκεφτείς χωρίς να κάνεις μια επίσκεψη στο ναό του Ποσειδώνα που βρίσκεται εκεί, τόσο για να απολαύσεις την τρομερή θέα στο Σαρωνικό κόλπο, όσο και για να χαρείς και την φοβερή παραλιακή διαδρομή που οδηγεί μέχρις εκεί.

Εκεί θα βρεις μια πληθώρα επιλογών διασκέδασης, οι οποίες καλύπτουν τις προτιμήσεις τόσο των κατοίκων όσο και των επισκεπτών.

Πηγή: pronews.gr

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069