Θεσσαλονίκη: Ιερέας έπεισε νεαρό να παραδοθεί – Επεισοδιακή καταδίωξη από ταράτσα σε ταράτσα

Οι δύο νεαροί κουκουλοφόροι ισχυρίζονται ότι βρίσκονται τυχαία εκεί, γιατί σκόπευαν να κάνουν γκράφιτι. Ότι δεν έχουν καμία σχέση με τη φωτιά που ξέσπασε νωρίς το πρωί στο κατάστημα ηλεκτρικών ειδών, στο ίδιο οικοδομικό τετράγωνο και ότι άδικα τους καταδιώκουν.

Και όλα αυτά, ζωντανά. Μπροστά τις τηλεοπτικές κάμερες που καταγράφουν τις κινήσεις τους.

Οι νεαροί αντιλαμβάνονται ότι έχουν παγιδευτεί στις ταράτσες των κτιρίων.

Ανεβαίνουν στο καμπαναριό της εκκλησίας του Αγ. Μηνά και αρχίζουν να πετούν κεραμίδια και ό,τι άλλο βρίσκουν στους αστυνομικούς και τους δημοσιογράφους.

Σύλληψη σε ζωντανή μετάδοση

Η άνεση και η ευκολία με την οποία περπατούν ακόμη και πάνω στη σιδερένια πόρτα της εισόδου του ναού, είναι εντυπωσιακή.

Η ώρα περνά και οι αστυνομικοί αποφασίζουν να επέμβουν. Ανεβαίνουν κι εκείνοι στην ταράτσα. Μόλις τους βλέπει ο νεαρός, τρέχει και πηδά στην οροφή του πυροσβεστικού.

Δείχνει ότι έχει χτυπήσει στο πόδι και παρακαλεί τον αστυνομικό να περιμένει δυο λεπτά, για να μπορέσει να κατέβει και να παραδοθεί. Ξεγλιστράει, πηδάει στον δρόμο και αρχίζει να τρέχει για να ξεφύγει. Με τους αστυνομικούς αλλά και τους δημοσιογράφους να τρέχουν κι εκείνοι από πίσω του σε ζωντανή μετάδοση.

Λίγα μέτρα πιο κάτω οι αστυνομικοί τον ακινητοποιούν. Του φορούν χειροπέδες και παρ’ ότι συνεχίζει να αντιστέκεται, τον οδηγούν στο περιπολικό και από εκεί στο τμήμα Ασφαλείας του Λευκού Πύργου.

Τον έπεισε ιερέας να παραδοθεί

Ο δεύτερος κουκουλοφόρος, συνεχίζει να βρίσκεται στην ταράτσα, δίπλα από το καμπαναριό της εκκλησίας, απειλώντας να πέσει στο κενό.

Λίγα λεπτά μετά, ο πατέρας Διονύσιος, ο ιερέας της εκκλησίας του Αγ. Μηνά, λαμβάνει τον ρόλο του διαπραγματευτή, ανεβαίνει στη σκάλα που έχουν τοποθετήσει οι αστυνομικοί και αρχίζει να μιλά με τον νεαρό.

Λίγα λεπτά μετά, ο κουκουλοφόρος, κατεβαίνει και παραδίδεται πέφτοντας πρώτα στην αγκαλιά του ιερέα.

Η φωτιά που ξέσπασε στο κατάστημα στις 6 το πρωί, προκάλεσε ολοκληρωτική καταστροφή, ενώ ζημιές από τις φλόγες υπέστησαν άλλα δύο μαγαζιά.

Οι αστυνομικοί τώρα, προσπαθούν να διευκρινίσουν εάν οι δύο νεαροί 21ος ετών, έχουν σχέση με τη φωτιά στο κατάστημα, ή εάν απλά έτυχε να βρίσκονται τη λάθος στιγμή, στο λάθος σημείο.

Ο Γιάννης Ανύσιος, δικηγόρος ιδιοκτητών καταστήματος που καταστράφηκε από την πυρκαγιά μίλησε στο mega.

«Η φωτιά προκλήθηκε όταν προσπάθησαν οι νεαροί με το φλόγιστρο να κάνουν τον σχεδιασμό του γκράφιτι που επιθυμούσαν να κάνουν. Ένας μουσαμάς έπιασε φωτιά, κι αυτός ο μουσαμάς έπεσε σε κάποια σημεία που ήταν εύφλεκτα και έτσι μεταδόθηκε και στο κατάστημα η φωτιά. Μέσα στο κατάστημα υπήρχαν λάπτοπ, κινητά κι άλλα αντικείμενα αξίας. Αντανακλαστικά υπάρχει και ζημία από κινητά τρίτων ανθρώπων που είχαν αφήσει τα κινητά τους για επισκευή στο κατάστημα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πηγή: newsbomb.gr

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069