Θεσσαλονίκη: Θρήνος στην κηδεία του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στα Κοιμητήρια Ευόσμου για το τελευταίο αντίο στον 16χρονο Κώστα Φραγκούλη. Σπαρακτική είναι η εικόνα της οικογένειας, συγγενών και φίλων του νεαρού Ρομά, οι οποίοι νιώθουν θλίψη και οργή, αλλά ζητούν δικαίωση.

Μια μακρά πομπή με αυτοκίνητα συγγενών και φίλων που ξεκίνησε από το σπίτι του 16χρονου στον οικισμό «Αγία Σοφία», συνοδεύει την νεκροφόρα, σε κλίμα οδύνης για τον άδικο χαμό του ανήλικου, υπό τους ήχους λαϊκής μουσικής.

Οι γονείς του Κώστα, έπεσαν πάνω στο φέρετρο του παιδιού τους, κλαίγοντας και μη μπορώντας να πιστέψουν πως έχουν χάσει το παιδί τους.

Αυτήν την ώρα τελείται η εξόδιος ακολουθία του Κώστα Φραγκούλη, ο οποίος έχασε τη μάχη με τη ζωή μετά από πολυήμερη νοσηλεία στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του “Ιπποκράτειου” νοσοκομείου.

Ο ανήλικος είχε δεχθεί σφαίρα από όπλο αστυνομικού στη δυτική Θεσσαλονίκη, μετά από καταδίωξη, τα ξημερώματα της 5ης Δεκεμβρίου.

Μέσα στα επόμενα 24ωρα η απόφαση για προφυλάκιση ή μη του αστυνομικού

Μέσα στα επόμενα 24ωρα θα αποφασίσει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης για την ποινική μεταχείριση του 34χρονου αστυνομικού της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που κατηγορείται για την αιματηρή καταδίωξη με θύμα τον 16χρονο Ρομά.

Το Δικαστικό Συμβούλιο καλείται να λύσει τη διαφωνία που προέκυψε μετά την απολογία του κατηγορούμενου αστυνομικού, ανάμεσα σε εισαγγελέα και ανακριτή ως προς την προφυλάκισή του ή μη.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ που επικαλείται δικαστικές πηγές, στη συνέχεια ο ανακριτής που χειρίζεται τον φάκελο της υπόθεσης θα ζητήσει να ασκηθεί νέα ποινική δίωξη, κατ’ ορθότερο νομικό χαρακτηρισμό της εις βάρος του αποδιδόμενης πράξης, με δεδομένο ότι, στο μεταξύ, επήλθε ο θάνατος του ανήλικου.

Για τη νέα πράξη θα κληθεί να δώσει νέα, συμπληρωματική απολογία ενώπιον του ανακριτή.

Πηγή: newsbomb.gr

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069