Θεσσαλονίκη: «Βήμα δικαίωσης η παραίτηση μελών της δομής παιδιών ΑμεΑ»

Ως ένα «πρώτο βήμα δικαίωσης» χαρακτήρισε την παραίτηση του διοικητικού συμβουλίου της δομής παιδιών ΑμεΑ στη Θεσσαλονίκη, η οικογένεια του 25χρονου που έχασε τη ζωή του.

Ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος, Δημήτρης Γκολέμης, μιλώντας στο ThessToday, ανέφερε πως «η οικογένεια από την ημέρα που χάθηκε το παιδί της βιώνει μία βαριά οδύνη, ωστόσο τα βήματα που οδηγούν στην τιμωρία των δραστών, τους απαλύνει έστω και λίγο την πληγή, έχοντας βέβαια ακόμη πολύ δρόμο μπροστά μας», μετά την παραίτηση των μελών της δομής παιδιών ΑμεΑ στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τον κ. Γκολέμη αυτό ήταν ένα πρώτο βήμα προς την ηθική δικαίωση για την οικογένεια αλλά και προς το να λάμψει η αλήθεια για τον τρόπο που μεταχειρίζονταν οι τρόφιμοι.

«Θεωρώ πως αυτά τα οποία είχαμε πει εξαρχής, δηλαδή πως πρόκειται για εγκληματική ενέργεια σε βάρος του Πάρη, κι ότι ήταν επανειλημμένη η κακοποίησή του, επιβεβαιώνονται απολύτως μέσα από τα αποτελέσματα της έρευνας» σχολιάζει.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση τα χτυπήματα που δέχθηκε στο κεφάλι ο 25χρονος προκάλεσαν εγκεφαλική αιμορραγία και ισχαιμία μυοκαρδίου. Δεν φαινόταν να είχε ιστορικό στεφανιαίας νόσου και το ισχαιμικό επεισόδιο φέρεται να προκλήθηκε από στρεσογόνο γεγονός το οποίο βίωσε.

Το κλιμάκιο διαπίστωσε ότι τον Δεκέμβριο του 2021, έναν μήνα μετά το πρώτο περιστατικό, συμβάν μεταξύ περιθαλπόμενων είχε ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό ενός εξ αυτών και τη νοσηλεία του επί ένα μήνα σε ΜΕΘ. Μετά την έξοδό του από τη ΜΕΘ, ο περιθαλπόμενος επέστρεψε στην δομή όπου σε δύο ημέρες απεβίωσε.

Σε ανακοίνωση της ΕΑΔ τόνισε ότι εγείρονται αμφιβολίες ως προς τη διαχείριση του περιστατικού. Επίσης, δεν έγινε γνωστοποίηση του συμβάντος και του θανάτου του περιθαλπομένου στις αρμόδιες Αρχές όπως ορίζεται στις κείμενες διατάξεις.

«Έχουν έρθει στα αυτιά μας κι άλλες καταγγελίες»

Ο δικηγόρος της οικογένειας του 25χρονου, σημείωσε επίσης: «Με την οικογένεια του Πάρη αναφερθήκαμε μόνο σε περιστατικά που είχε βιώσει ο ίδιος από την ημέρα που βρισκόταν στη δομή, μέχρι και την τελευταία που έγιναν όσα έγιναν, και η εγκληματική ενέργεια που τον οδήγησε στον θάνατο.

Έχουν έρθει στα αυτιά μας κι άλλες καταγγελίες, αλλά δεν είμαι αρμόδιος να τις εξετάσω» επεσήμανε και πρόσθεσε πως περιμένει να κινηθεί ταχύτατα και η δικαιοσύνη, καθώς «πρόκειται για τους ανθρώπους που έχουν βιώσει, έχουν δει, κι έχουν αντιμετωπίσει όλες αυτές τις απάνθρωπες καταστάσεις, ενώ εμείς τις διαβάζουμε μέσα από πορίσματα».

Πηγή: newsbomb.gr

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069