Θεσσαλονίκη: Ξυλοκόπησαν γυναίκα στον Λευκό Πύργο και τη γλίτωσαν εργαζόμενοι της καθαριότητας

«Ακούσαμε τη γυναίκα να ουρλιάζει, τη χτυπούσαν με κλωτσιές και μπουνιές» λένε οι εργαζόμενοι στο protothema.gr

Την κινητοποίηση της αστυνομίας προκάλεσε αργά το απόγευμα της Δευτέρας καταγγελία που έγινε στο τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης, για ξυλοδαρμό μιας γυναίκας, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, εργαζόμενοι στην Καθαριότητα του Δήμου Θεσσαλονίκης, κάλεσαν περίπου στις 19.30 στο «100» και ανέφεραν ότι δύο αλλοδαποί άντρες ξυλοκοπούν μία γυναίκα, στην πλατεία του Λευκού Πύργου.

Άμεσα στο σημείο βρέθηκαν δικυκλιστές της ΕΛ.ΑΣ., ωστόσο θύμα και δράστες είχαν αποχωρήσει. Οι αστυνομικοί συνέλεξαν μαρτυρίες από αυτόπτες μάρτυρες και ξεκίνησαν άμεσα την διερεύνηση του περιστατικού προκειμένου να διαπιστωθεί περί τίνος πρόκειται. Λίγα λεπτά αργότερα συνέλαβαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης έναν υπήκοο Συρίας που κατηγορείται για ενδοοικογενειακή βία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ έφτασε στο σημείο, δεν εντοπίστηκε γυναίκα που να χρειάζονταν βοήθεια.

«Ακούσαμε τη γυναίκα να ουρλιάζει»

Όπως ανέφεραν οι τέσσερις εργαζόμενοι της Καθαριότητας μιλώντας στο protothema.gr, άκουσαν τη γυναίκα να ουρλιάζει και να καλεί σε βοήθεια, ενώ μόλις πλησίασαν στο σημείο είδαν τους δύο άντρες να την ξυλοκοπουν. «Τη χτυπούσαν με κλωτσιές και μπουνιές, ενώ η κοπέλα τσίριζε. Μπήκαμε μπροστά για να τους σταματήσουμε και τους κρατούσαμε μέχρι να έρθει η αστυνομία. Μάλιστα, βγήκε το παπούτσι του ενός και το πετάξαμε μακριά για να μη μπορεί να διαφύγει εύκολα», ανέφεραν οι εργαζόμενοι, όμως οι δύο άντρες κατάφεραν να ξεφύγουν.

«Δεν υπήρχε περίπτωση να μην τρέξουμε για να βοηθήσουμε τη γυναίκα και ευτυχώς η αστυνομία κατάφερε γρήγορα να συλλάβει τους δράστες», σημείωσε μια εργαζόμενη της καθαριότητας. Σύμφωνα με τους ανθρώπους που έσπευσαν να βοηθήσουν, το βίαιο περιστατικό είχε διάρκεια πέντε λεπτών, μέχρι οι δράστες να αποχωρήσουν από την πλατεία του Λευκού Πύργου. Η γυναίκα σε κατάσταση σοκ αποχώρησε και εκείνη από το σημείο πριν φτάσει η αστυνομία.

https://youtu.be/bvFnV56UFYI

Το περιστατικό ερευνάται από την αστυνομία και οι εργαζόμενοι έχουν κληθεί να καταθέσουν όσα είδαν κατά τη διάρκεια της εργασίας τους.

Πηγή: protothema.gr

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069