Τι λένε οι σεισμολόγοι για τη νυχτερινή σεισμική δόνηση στη Ν. Εύβοια

Νέος σεισμός έγινε αισθητός στην Αττική το βράδυ της Τρίτης. Σύμφωνα την πρώτη εκτίμηση από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών, ο σεισμός ήταν έντασης 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Το εστιακό βάθος ήταν 5 χλμ. και το επίκεντρο 8 χλμ. ΑΝΑ των Ζαράκων Ευβοίας.

Σημειώνεται ότι η ισχυρή δόνηση είχε διάρκεια, ενώ έγινε αισθητή σε όλες τις περιοχές του νομού.

Επιφυλακτικοί εμφανίζονται οι σεισμολόγοι. Το Newsbomb.gr επικοινώνησε λίγα λεπτά μετά τη σεισμική δόνηση με τους σεισμολόγους Άκη Τσελέντη, Γεράσιμο Παπαδόπουλο και Γεράσιμο Χουλιάρα οι οποίοι έδωσαν τη δική τους εκτίμηση για το φαινόμενο.

Άκης Τσελέντης: «Δεν πρέπει να αναμένουμε ισχυρότερη δόνηση»

Ο σεισμολόγος Άκης Τσελέντης, ανέφερε ότι «η δόνηση των 4,9 Ρίχτερ που σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης έγινε στο ίδιο σημείο που “χτύπησαν” οι διαδοχικοί σεισμοί άνω των 4 Ρίχτερ στη Νότια Εύβοια το πρωί της Τρίτης».

Παράλληλα ο ίδιος εκτιμά ότι «δεν πρέπει να αναμένουμε ισχυρότερη δόνηση».

Γεράσιμος Παπαδόπουλος: «Ανησυχία για το φαινόμενο»

Από την πλευρά του ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος ανέφερε ότι «Είχαμε μια σεισμική δραστηριότητα το βράδυ της Τρίτης. Ο σεισμός ήταν έντονα αισθητός. Το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο τον δίνει σε μέγεθος 5,2 ενώ η προκαταρτική λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου το δίνει 4,9 Ρίχτερ».

Ο ίδιος σε ερώτηση για το αν του προκαλεί ανησυχία ανέφερε: «Φυσικά και σε ποιον δεν προκαλεί ανησυχία».

Χουλιάρας: «Θέλουμε να δούμε που θα βγει το φαινόμενο»

Ο Γεράσιμος Χουλιάρας, διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών μίλησε στο Newsbomb.gr και εξήγησε ότι ο σεισμός αυτός ήταν ο μεγαλύτερος που έγινε σήμερα στη Νότια Εύβοια.

«Από το πρωί έχουν γίνει περίπου 60 σεισμοί. Ο σεισμός που έγινε απόψε το βράδυ ήταν ο μεγαλύτερος. Παρακολουθούμε τους σεισμούς θέλουμε να δούμε που θα βγει», τόνισε ο κ. Χουλιάρας.

Λέκκας: «Περιπλέκεται το σκηνικό, αναφορικά με το ποιος είναι ο κύριος σεισμός»

Ο Πρόεδρος της Αντισεισμικής Προστασίας, κ. Ευθύμης Λέκκας μίλησε απευθείας μετά τον νέο σεισμό 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην Εύβοια, στην ΕΡΤ.

«Αυτός ο σεισμός είχε πιο μεγάλη ένταση σε σύγκριση με τον πρωϊνό» και επιβεβαίωσε ότι είναι της τάξεως των 5,2 Ρίχτερ. Μάλιστα, τόνισε ότι σημειώθηκε στον ίδιο εστιακό χώρο που εντοπίζεται το επίκεντρο του σεισμού το πρωί, φέροντας τα ίδια χαρακτηριστικά.

«Περιπλέκεται το σκηνικό, αναφορικά με το ποιος είναι ο κύριος σεισμός», ανέφερε ο ειδικός. «Παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου ώστε να δούμε ποιος είναι τελικά ο κύριος σεισμός».

«Η περιοχή δεν έχει τη δυνατότητα να δώσει πολύ μεγάλους σεισμούς και τα κτίρια αντέχουν τόσους βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ», δήλωσε ο κ. Λέκκας, καθησυχάζοντας.

Πηγή: newsbomb.gr

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069