Τι θα πει απόψε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στη ΓΣ του ΟΗΕ

Τη σκληρή αλλά αληθινή απάντηση της Ελλάδας στην τουρκική προκλητικότητα και στα ψέματα του Ερντογάν θα δώσει απόψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στις 22.25 ώρα Ελλάδος, στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ

Την σκληρή αλλά αληθινή απάντηση της Ελλάδας στην τουρκική προκλητικότητα και στα ψέματα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα δώσει με κάθε επισημότητα την Παρασκευή ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στις 22.25 ώρα Ελλάδος, στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός θα απαντήσει σε όλα όσα είπε ο Τούρκος Πρόεδρος προ ημερών αλλά και σε όσα κάνει η Τουρκία τους τελευταίους μήνες. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πει ένα ηχηρό «ΟΧΙ» στην αμφισβήτηση της κυριαρχίας της Ελλάδας από έναν σύμμαχο του ΝΑΤΟ.

Ο «άσος στο μανίκι» που κρύβει ο Πρωθυπουργός

O Κυριάκος Μητσοτάκης, στην σημερινή, επίσημη ομιλία του προς τους ηγέτες που μετέχουν στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, αναμένεται να αποδομήσει ένα προς ένα όλα τα σημεία της τουρκικής προπαγάνδας και των ανυπόστατων και χυδαίων χαρακτηρισμών του Ταγίπ Ερντογάν, από το ίδιο βήμα και προς το ίδιο ακροατήριο, που επιχείρησε να παραπλανήσει ο Τούρκος Πρόεδρος σε βάρος της χώρας μας.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός όμως, θα μιλήσει με τεκμήρια και ντοκουμέντα, μέρος των οποίων έχουν ήδη κοινοποιηθεί προς τον ΟΗΕ και τη διεθνή κοινότητα, τα τελευταία χρόνια που κλιμακώνεται η τουρκική προκλητικότητα, με αποκορύφωμα τους τελευταίους μήνες και ημέρες, κατά τους οποίους η Άγκυρα έχει ξεπεράσει κάθε όριο, απειλώντας ευθέως ακόμη και με εισβολή στη χώρα μας.

Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να παρουσιάσει όλο το μέγεθος του νεο-οθωμανικού μεγαλοϊδεατισμού, όπως διατυπώνεται σχεδόν καθημερινά από τον Τούρκο Πρόεδρο και τα στελέχη της κυβέρνησής του, με κίνδυνο αποσταθεροποίησης της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Πρωθυπουργός κρύβει και μια έκπληξη, έναν «άσο στο μανίκι» για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, τον οποίο θα «πετάξει» στο βήμα του ΟΗΕ.

Διπλωματικές πηγές πάντως εκτιμούν πως ένα βήμα το οποίο χρησιμοποίησε ο Τούρκος πρόεδρος για να στήσει παγίδα στην Ελλάδα, εγκλωβίζοντας τη με ωμά ψεύδη και συκοφαντίες, μέλλεται να πέσει ο ίδιος μέσα, όπως εξελίσσονται τα γεγονότα.

Τις προθέσεις του ο Κυριάκος Μητσοτάκης τις έχει φανερώσει ήδη στις πολλές δημόσιες τοποθετήσεις που έχει κάνει στη Νέα Υόρκη. Σε συνέντευξη στο Bloomberg, τόνισε ότι «η αμφισβήτηση της κυριαρχίας ενός συμμάχου στο ΝΑΤΟ είναι προφανώς απαράδεκτη, δεν πρόκειται να γίνει ανεκτή από την Ελλάδα και ουσιαστικά δείχνει την Τουρκία ως μια χώρα που δεν είναι πλέον μέρος αυτού που συνηθίζουμε να αποκαλούμε δυτική συμμαχία».

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε «απαράδεκτο» το τουρκικό κρεσέντο, σημειώνοντας πάντως ότι «είναι κάτι που έχει επισημανθεί προς την Τουρκία από την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αλλά και από τις ΗΠΑ», ενώ προειδοποίησε ότι «δεν χρειαζόμαστε άλλη πηγή γεωπολιτικής αστάθειας στην Ανατολική Μεσόγειο όταν διεξάγουμε πόλεμο εναντίον της Ρωσίας και προσπαθούμε να υποστηρίξουμε την Ουκρανία».

Επίσης ο κ. Μητσοτάκης, μέσα από τη συνέντευξή του στο CNN, κάλεσε την τουρκική πλευρά να συμμορφωθεί με τους κανόνες Διεθνούς Δικαίου και το Δίκαιο της Θάλασσας, ενώ μίλησε για «fake news» όσον αφορά στους τουρκικούς ισχυρισμούς για το μεταναστευτικό. Ξεκαθάρισε, πάντως, ότι η Ελλάδα παραμένει ανοιχτή στον διάλογο. «Έχουμε σώσει δεκάδες χιλιάδες μετανάστες» τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός απαντώντας στις τουρκικές επιθέσεις περί δήθεν εγκλημάτων από την Ελλάδα.

Στριμωγμένος ο Ερντογάν – Του γύρισε μπούμερανγκ η τακτική του

Το κλίμα άλλωστε στη Νέα Υόρκη ήταν κατά πληροφορίες βαρύ για τον Ταγίπ Ερντογάν, καθώς οι απειλές του για απομάκρυνση από τη Δύση έπεσαν στο κενό και του γύρισαν μπουμερανγκ. Αφενός έφυγε άπραγος χωρίς την πολυπόθητη συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπάιντεν και ούτε βλέμμα του στη δεξίωση προς τιμήν των ηγετών, σε αντίθεση μάλιστα με την εγκάρδια και πέραν του απλού κοινωνικού χαρακτήρα συνομιλία Κυριάκου Μητσοτάκη – Τζο Μπάιντεν. Αφετέρου στις επαφές που είχε ο ίδιος και οι Τούρκοι αξιωματούχοι στις ΗΠΑ μάλλον «χαστούκια» απέσπασε, αν κρίνει κανείς από την κωλοτούμπα που έκανε επιστρέφοντας στην Τουρκία δείχνοντας για πρώτη φορά πρόθυμος να επιβάλλει κάποιες κυρώσεις στη Ρωσία. Εξ ού και σήμερα έχει συγκληθεί Συμβούλιο με αντικείμενο τη λειτουργία του ρωσικού διατραπεζικού συστήματος Mir.

Πηγή: makthes.gr

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069