Την Τρίτη (31/05) η «τιτανομαχία», Τζόκοβιτς – Ναδάλ

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αναμένεται ο αυριανός (31/05) προημιτελικός ανάμεσα στους δύο θρύλους του παγκοσμίου τένις, καθώς ο Νόβακ Τζόκοβιτς θ’ αντιμετωπίσει τον Ράφα Ναδάλ, με έπαθλο μία θέση στον ημιτελικό του Roland Garros.

Ο Ισπανός με ρεκόρ 21 Grand Slam τρόπαια, μετά την κατάκτηση του Australian Open τον περασμένο Ιανουάριο, χρειάσθηκε τέσσερις ώρες και 21 λεπτά για να κάμψει την αντίσταση του Καναδού, Φελίξ Οζερ Αλιασίμ (3-6, 6-3, 6-2, 3-6, 6-3) και λογικά θα είναι πιό κουρασμένος από τον Σέρβο επικεφαλής της παγκόσμιας κατάταξης, ο οποίος σχολίασε για την σπουδαία αναμέτρηση: «Φυσικά είναι το ματς που περίμεναν πολλοί από την κλήρωση».

Ο αγώνας με τον Αλιασίμ είχε μια… γεύση οικογενειακής επανένωσης για τον Ράφα, αφού ο θείος του, Τόνι, ο οποίος τον ανέλαβε και τον καθοδήγησε από την παιδική του ηλικία, είναι σύμβουλος του Αλκαράθ τους τελευταίους μήνες. Μάλιστα, ο Τόνι Ναδάλ, χειροκρότησε αρκετές προσπάθειες και των δύο Ισπανών πρωταθλητών κατά την διάρκεια του αγώνα τους.

Ο Ναδάλ είναι αρκετά ταλαιπωρημένος σωματικά, δεδομένου ότι το τελευταίο διάστημα, έχει υποστεί κάταγμα κόπωσης στα πλευρά και έναν τραυματισμό στο αριστερό πόδι, με αποτέλεσμα να δώσει μόλις πέντε αγώνες στο χώμα.

«Δεν ξέρω εάν θα τα καταφέρω ή όχι, δεν ξέρω εάν έχω αρκετό αγωνιστικό υπόβαθρο για να παίξω στο επίπεδο που χρειάζομαι για να νικήσω κάποιον σαν τον Νόβακ, αλλά θα προσπαθήσω με όλη μου την δύναμη», υποσχέθηκε ο Ναδάλ.

Αντίθετα, ο «Νόλε» επικράτησε σε λιγότερο από δύο ώρες του Αργεντινού, Ντιέγκο Σβάρτζμαν με 6-1, 6-3, 6-3 και σαφώς θα είναι πιό ξεκούραστος, όπως παραδέχεται ο Σέρβος:

«Είμαι χαρούμενος που δεν πέρασα πολύ χρόνο στο γήπεδο για να φθάσω στους προημιτελικούς, γνωρίζοντας ότι το να παίξεις στο Roland-Garros είναι πάντα ένας σωματικός αγώνας, εκτός από ο,τιδήποτε άλλο. Είναι τεράστιο πρόκληση. Ισως η μεγαλύτερη που μπορείς να έχεις εδώ στο Roland-Garros. Είμαι έτοιμος».

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069