Τραγωδία δίχως τέλος: Μωρά στα δίχτυα σύγχρονων δουλεμπόρων

Εικόνες που κόβουν την ανάσα αντίκρισαν οι άνδρες του Λιμενικού που έσπευσαν να σώσουν πλοιάριο φορτωμένο με μετανάστες

Μωρά μόλις λίγων μηνών, νήπια και οι γονείς τους είχαν στοιβαχτεί από σύγχρονους δουλεμπόρους σε ξύλινο σκάφος αναζητώντας την ελπίδα για μια νέα ζωή.

Το πλοιάριο εντοπίστηκε από το Λιμενικό 65 νμ νοτιοδυτικά της Πύλου και άμεσα ξεκίνησε αγώνας για την διάσωσή του καθώς η ζωή των 85 συνολικά μεταναστών ήταν σε κίνδυνο.

Πατήστε εδώ ή καλέστε μας στο 2104405464

Η επιτυχία μας βασίζεται στην εμπιστοσύνη των πελατών που έχει χτιστεί από την επίτευξη των στόχων μας.

Ειδικότερα, το Ε.Κ.Σ.Ε.Δ ενημερώθηκε για την ύπαρξη ξύλινου σκάφους (α.λ.σ.) σε δυσχερή θέση με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων. Το εν λόγω σκάφος εντοπίστηκε από το Φ/Γ πλοίο ”NORDIC ANNA” σημαίας Πορτογαλίας, το οποίο περισυνέλεξε ογδόντα δύο άτομα, ενώ τρία άτομα περισυνελέγησαν από το Δ/Ξ πλοίο ”KOOL BALTIC” σημαίας Λιβερίας.

Στην εν λόγω θαλάσσια περιοχή επιχειρούν για τον εντοπισμό τυχόν αγνοούμενων ένα παραπλέον πλοίο και ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος (ΜΕΑ).

Επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών πραγματοποιήθηκε και βορειοανατολικά της Λέρου, υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.).

Ειδικότερα, το Ε.Κ.Σ.Ε.Δ. Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., ενημερώθηκε για εντοπισμό πνευστής λέμβου με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων, οι οποίοι εξήλθαν από αυτήν και παρέμειναν στην ακτή (παραλία ”Μπλεφούτι”). Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί σαράντα εννέα αλλοδαποί, καλά στην υγεία τους, οι οποίοι πρόκειται να μεταφερθούν στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης ν. Λέρου. Κατά δήλωσή τους, στην ανωτέρω λέμβο επέβαιναν πενήντα πέντε άτομα και είχαν ξεκινήσει από την Τουρκία.

Πηγή: newsbomb.gr

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069