Τραπεζικός υπάλληλος ο άντρας που κατηγόρησαν ως… ασφαλίτη στα επεισόδια στο ΑΠΘ

Το απόγευμα της Τρίτης, η Αστυνομία συνέλαβε έναν 48χρονο άντρα, ο οποίος με τις ενέργειές του προκάλεσε επεισόδιο μεταξύ των ανδρών των ΜΑΤ και των φοιτητών που διαδήλωναν έξω από το κτίριο διοίκησης του ΑΠΘ.

Για αρκετή ώρα, ο 48χρονος καταφερόταν εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων και ζητούσε να φύγουν από το πανεπιστήμιο. Σε μια στιγμή πλησίασε τους αστυνομικούς της διμοιρίας των ΜΑΤ και έπιασε το σακίδιο ενός εξ αυτών, ρωτώντας εάν τα ΜΑΤ φοράνε παντελόνια.

Αμέσως οι αστυνομικοί αντέδρασαν, απωθώντας τον 48χρονο και τους φοιτητές με δακρυγόνα. Ακολούθησε ένταση.

Ο τρόπος που κινήθηκε ο συγκεκριμένος άντρας προκάλεσε την αντίδραση φοιτητών και καθηγητών, καθώς οι αστυνομικοί φαίνονται αρχικά να τον απωθούν και μετά να τον αφήνουν να απομακρυνθεί από το σημείο ανενόχλητος.

Αρκετοί είπαν ότι είναι αστυνομικός της Ασφάλειας που βρισκόταν σε διατεταγμένη υπηρεσία και έλαβε εντολή να προκαλέσει τα επεισόδια.

Καθηγητές, φοιτητές και δημοσιογράφοι τον ρωτούσαν επί ώρα με ποια ιδιότητα βρισκόταν εκεί. Ο ίδιος έδωσε διάφορες απαντήσεις. Ισχυρίστηκε ότι είναι καθηγητής δημοσιογραφίας, ενώ λίγο αργότερα είπε ότι βρίσκεται εκεί ως απόφοιτος του ΑΠΘ.

Ο γρίφος, ωστόσο, λύθηκε μετά τη σύλληψή του. Σύμφωνα με το thestival.gr, αποδείχτηκε ότι ο 48χρονος είναι τραπεζικός υπάλληλος και κατοικεί στη Θεσσαλονίκη.

Νωρίτερα σήμερα, Τετάρτη, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα με την κατηγορία της έργω εξύβρισης και εν συνεχεία ζήτησε και πήρε αναβολή για την εκδίκαση της υπόθεσής του.

Πηγή: omadaalithias.gr

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069