Τσουχτερό κρύο, με θερμοκρασίες υπό το μηδέν, σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας -Πώς θα είναι ο καιρός σήμερα

Ο καιρός «φορά» σταδιακά τα χειμωνιάτικά του, όπως μαρτυρούν τα στοιχεία που ανακοίνωσε το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr.

Σύμφωνα με το meteo.gr, θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν καταγράφηκαν το πρωί της Τρίτης 26/10 στη Βόρεια Ελλάδα. Η πιο χαμηλή καταγράφηκε στη Βλάστη Κοζάνης και ήταν ίση με -4.5 βαθμούς Κελσίου. Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr που κατέγραψαν τις χαμηλότερες θερμοκρασίες:

Πώς θα είναι ο καιρός σήμερα
Στην πρόγνωσή του για την Τρίτη, το meteo.gr επισημαίνει ότι για σήμερα αναμένονται παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές στα κεντρικά και νότια. Ενισχυμένοι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο και ενισχυμένοι ανατολικοί άνεμοι στο Ιόνιο. Μικρή περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά.

Πιο αναλυτικά, την Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021 αναμένονται τοπικές και πρόσκαιρες βροχές στην Κρήτη, την Εύβοια, τις Σποράδες και πιθανώς τα νοτιότερα τμήματα της Πελοποννήσου.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Δυτική Μακεδονία από -1 έως 12 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -1 έως 15, στην Ήπειρο από -1 έως 20 βαθμούς, στη Θεσσαλία από -1 έως 14, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 3 έως 20 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 10 έως 18, στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου από 8 έως 18 και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 8 έως 20 βαθμούς, ενώ στο Καστελόριζο οι μέγιστες θα φτάσουν στους 22 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 6 μποφόρ και στο Ιόνιο ανατολικοί με εντάσεις έως 6-7 μποφόρ κυρίως στα νοτιότερα τμήματα.

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι με εντάσεις 4-5 μποφόρ και πιθανώς στα ανατολικά έως 6 μποφόρ, Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 16 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 2 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 9 έως 15 βαθμούς.

Πηγή: iefimerida.gr

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069