Β. Κορέα: Έξαλλοι οι πολίτες για τα «καλοταϊσμένα» μάγουλα της κόρης του Κιμ Γιονγκ Ουν – «Πεινάμε!»

Οργή στους κατοίκους της Βόρειας Κορέας προκαλούν οι εμφανίσεις της κόρης του «μεγάλου ηγέτη» Κιμ Γιονγκ Ουν που φέρεται να απολαμβάνει σπάνια προνόμια, ενώ η πλειοψηφία λιμοκτονεί. Κάτοικος της χώρας είπε πρόσφατα στην Κορεατική Υπηρεσία του Radio Free Asia (RFA) ότι οι άνθρωποι παρατηρούν με θυμό τα…παχουλά μάγουλα της κόρης του δικτάτορα καθώς κάνει δημόσιες εμφανίσεις με τον πατέρα της.

Η κόρη του, που πιστεύεται ότι είναι περίπου 10 ετών, εθεάθη πρόσφατα με τον ηγέτη της χώρας καθώς η Βόρεια Κορέα έκανε μία νέα δοκιμή ενός διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου την περασμένη εβδομάδα. Είναι μια από τις λίγες εμφανίσεις που έχει κάνει τους τελευταίους μήνες.

«Ο κόσμος λέει πράγματα όπως, «Πρέπει να τρώει τόσο καλά, το πρόσωπό της είναι τόσο λευκό και παχουλό σαν το φεγγάρι», είπε στο πρακτορείο ειδήσεων η πηγή, η οποία είναι από τη Βόρεια Πιονγκάν, αλλά δεν ήθελε να κατονομαστεί. στην έκθεση της 28ης Φεβρουαρίου. «Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν μπορούν να τρώνε σωστά, έτσι τα ζυγωματικά τους προεξέχουν από το πρόσωπό τους, περισσότερο από ποτέ».

Μια άλλη πηγή είπε ότι οι κάτοικοι βόρεια της πρωτεύουσας στην επαρχία της Νότιας Πιονγκάν βλέπουν την εμφάνιση της Kim Ju Ae και τη συγκρίνουν στη συνέχεια με τα παιδιά στη γειτονιά τους που δυσκολεύονται να εξασφαλίσουν ακόμη και τα απαραίτητα για φαγητό. «Είναι θυμωμένοι που βλέπουν το παχουλό λευκό πρόσωπο του αγαπημένου παιδιού να εμφανίζεται τόσο συχνά για λόγους προπαγάνδας», είπε δεύτερη πηγή στο RFA.

«Λένε ότι είναι τόσο διαφορετική από τα παιδιά των απλών ανθρώπων, που δεν μπορούν να φάνε ούτε τρία γεύματα την ημέρα λόγω έλλειψης φαγητού». Η δεύτερη πηγή παραπονέθηκε επίσης στο ειδησεογραφικό πρακτορείο ότι είναι υποκριτικό για τις αρχές να τιμωρούν παιδιά γυμνασίου επειδή μακραίνουν τα μαλλιά τους ή συμβαδίζουν με τις τάσεις της μόδας –ωδή στην καπιταλιστική κουλτούρα σύμφωνα με το καθεστώς– όταν η κόρη χαζεύει ρούχα υψηλής ποιότητας»

«Τα ρούχα και η εμφάνιση της Kim Ju Ae είναι εντελώς διαφορετικά από αυτά που θα μπορούσε να φοράει μια συνηθισμένη έφηβη», είπε το άτομο. Υπήρξαν εικασίες ότι θα γινόταν η διάδοχος του πατέρα της, αλλά οι Νοτιοκορεάτες αξιωματούχοι πιστεύουν ότι είναι πολύ νωρίς για να γίνει γνωστό κάτι τέτοιο.

Ο υπουργός Ενοποίησης της Νότιας Κορέας Kwon Youngse ανέφερε τη νεαρή ηλικία της αλλά και το γεγονός ότι η Βόρεια Κορέα κυριαρχείται από άνδρες ως λόγους για τους οποίους η κόρη του δεν θα ήταν ο επόμενος ηγέτης.

«Υπάρχουν απόψεις ότι (οι εμφανίσεις της) στοχεύουν να προετοιμάσουν μια κληρονομική μετάβαση εξουσίας. Αλλά λαμβάνοντας υπόψη την ηλικία του Κιμ Γιονγκ Ουν και το γεγονός ότι η Βόρεια Κορέα έχει πολύ πιο πατριαρχικό χαρακτήρα από τη δική μας, γεννιούνται επίσης πολλά ερωτήματα». Ορισμένοι ειδικοί πιστεύουν ότι θα είναι η επόμενη στη σειρά, επειδή τα κρατικά μέσα ενημέρωσης την έχουν αποκαλέσει το «πιο αγαπημένο» ή «σεβάσμιο» παιδί του Κιμ και δημοσιεύουν εικόνες που δείχνουν πόσο δεμένη είναι μαζί του.

Οι αξιωματούχοι της Νότιας Κορέας υπολόγισαν αυτόν τον μήνα πως η γειτονική χώρα αντιμετώπιζε ετήσια έλλειψη ρυζιού 800.000 μετρικών τόνων. Μια πρόσφατη έκθεση των Ηνωμένων Εθνών εκτιμά ότι περίπου το 60% των Βορειοκορεατών αντιμετώπιζε επισιτιστική ανασφάλεια μέχρι το τέλος του 2021.

Πηγή: newsbomb.gr

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069