Βασιλιάς Καρόλος: Όλα όσα θα συμβούν στη στέψη του – Θα καλέσει Χάρι και Μέγκαν;

Ο βασιλιάς Κάρολος.
(Photo by Alastair Grant – WPA Pool/Getty Images)

Ο βασιλιάς Κάρολος είναι μονάρχης της Βρετανίας από τις αρχές Σεπτεμβρίου, όταν πέθανε η μητέρα του βασίλισσα Ελισάβετ.

Αν και ανακηρύχθηκε βασιλιάς αμέσως μετά το θάνατο της Ελισάβετ, η στέψη του Καρόλου δεν θα γίνει τον Μάιο. Σύμφωνα με όσα γράφει σήμερα η Daily Mail, η τελετή της στέψης του νέου Βασιλιάθα πραγματοποιηθεί μέσα στο Αβαείο του Ουέστμινστερ.

Η ημερομηνία της στέψης

Η στέψη θα γίνει το Σάββατο 6 Μαΐου στο Αβαείο του Ουέστμινστερ και θα συνοδευτεί από τριήμερο αργίας για τους Βρετανούς. Η στέψη της Βασίλισσας έλαβε χώρα σχεδόν 70 χρόνια πριν, στις 2 Ιουνίου 1953, αλλά στην πραγματικότητα έγινε μονάρχης τον Φεβρουάριο του προηγούμενου έτους, μετά το θάνατο του πατέρα της Γεωργίου ΣΤ’.

Τι θα συμβεί στη στέψη

Ο Κάρολος θα στεφθεί στο πλευρό της βασιλικής συζύγου, Καμίλα. Η διάρκεια της τελετής αναμένεται να είναι μικρότερη σε σχέση με την αντίστοιχη της Ελισάβετ.

Σύμφωνα με το Μπάκιγχαμ: «Η στέψη θα αντικατοπτρίζει τον ρόλο του μονάρχη σήμερα που θα κοιτάζει προς το μέλλον, διατηρώντας τις ρίζες του σε μακροχρόνιες παραδόσεις. Η στέψη είναι μια επίσημη θρησκευτική λειτουργία, μαζί με μια ευκαιρία για εορτασμούς και επιδείξεις και έχει διατηρήσει παρόμοια δομή για πάνω από χίλια χρόνια και η φετινή στέψη αναμένεται να περιλαμβάνει τα ίδια βασικά στοιχεία, ενώ αναγνωρίζει το πνεύμα της εποχής μας».

Τηλεοπτική μετάδοση

Δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές οι λεπτομέρειες σχετικά με τα σχέδια που έχουν οι ραδιοτηλεοπτικοί φορείς για την τελετή, αλλά αναμένεται να μεταδοθεί τηλεοπτικά. Η στέψη της Βασίλισσας προβλήθηκε στην τηλεόραση και την παρακολούθησαν περίπου 27 εκατομμύρια άνθρωποι ενώ 11 εκατομμύρια ακόμα την άκουσαν στο ραδιόφωνο.

Ποιο στέμμα θα φορέσει ο Κάρολος

Ο βασιλιάς Κάρολος θα φορέσει το στέμμα του Αγίου Εδουάρδου, το οποίο έγινε το 1661 για τη στέψη του βασιλιά Καρόλου Β’. Είναι κατασκευασμένο από μασίφ χρυσό και διαθέτει περισσότερους από 400 πολύτιμους λίθους, συμπεριλαμβανομένων έξι ζαφειριών και 12 ρουμπινιών. Ζυγίζει σχεδόν 2,23 κιλά.

Θα στεφθεί η Καμίλα Βασίλισσα;

Η Δούκισσα της Κορνουάλης θα στεφθεί βασίλισσα στο πλευρό του βασιλιά στο Αβαείο του Ουέστμινστερ. Θα πάρει επίσημα τον τίτλο της Queen Consort και θα έχει το στέμμα της βασίλισσας Elizabeth The Queen Mother στο κεφάλι της. Το στέμμα κατασκευάστηκε για τη στέψη του βασιλιά Γεωργίου ΣΤ’, όταν η βασιλομήτωρ στέφθηκε στο πλευρό του συζύγου της.

Θα είναι ο Χάρι και η Μέγκαν στη στέψη;

Στη συνέντευξή του στον Τομ Μπράντμπι του ITV, ο Δούκας του Σάσεξ επέμεινε ότι «πολλά μπορούν να συμβούν» από τώρα έως τον Μάιο, όταν ρωτήθηκε αν θα πάει στη στέψη του πατέρα του. Ωστόσο, ο πρίγκιπας Χάρι και η σύζυγός του Μέγκαν Μαρκλ φέρεται να μην είναι ευπρόσδεκτοι στην περίσταση, μετά την κριτική που άσκησε ο Δούκας του Σάσσεξ στην οικογένειά του.

Πηγή: newsbomb.gr

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069