Βασίλης Οικονόμου: Με επιμονή και μεθοδικότητα αναβαθμίζουμε την Ανατολική Αττική

Ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής Βασίλης Οικονόμου τοποθετήθηκε στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και εξήρε την κυβέρνηση που περιφρούρησε τον δημόσιο χαρακτήρα των υδάτων ανασυγκροτώντας την ΡΑΕ η οποία πλέον μετονομαζόμενη σε Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων,  διευρύνει το αντικείμενο της με αύξηση των αρμοδιοτήτων της στα πεδία των υπηρεσιών ύδατος και διαχείρισης αστικών αποβλήτων.

Ο βουλευτής έθεσε επιπλέον ζητήματα της Ανατολικής Αττικής και συγκεκριμένα το μείζον θέμα των λατομείων Διονύσου. Ο Υπουργός Περιβάλλοντος δεσμεύτηκε απαντώντας στον βουλευτή Βασίλη Οικονόμου ότι δεν θα ανοίξουν τα λατομεία στον Δήμο Διονύσου, όπως κάποιοι επιθυμούσαν και δεσμεύτηκε ότι σε επόμενο νομοσχέδιο θα φέρει ρύθμιση που θα απαγορεύει την έρευνα και την λατόμευση στην περιοχή του Δήμου Διονύσου.

Συγχρόνως συνεχάρη την κυβέρνηση για την εξομοίωση των οικισμών Προβαλίνθου και Αμπελούπολης με το ειδικό Ρυμοτομικό Σχέδιο για το Μάτι που αναβαθμίζει πλήρως τις εν λόγω περιοχές αλλά και το σύνολο το Δήμου Μαραθώνα, επισημαίνοντας ταυτόχρονα την ανάγκη νέας οριοθέτησης και για τους οικισμούς Περιβολάκια και Γεροτσακούλι – περιοχές με ίδιες ανάγκες και τα ίδια χαρακτηριστικά με τους παραπάνω οικισμούς.

Αφουγκραζόμενοι την κοινωνία των πολιτών και τους εκπροσώπους των πυρόπληκτων περιοχών συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για την Ανατολική Αττική με μεθοδικότητα και χωρίς μεγάλα λόγια πάντα δίπλα στον πολίτη και με στόχο ένα ανθρώπινο περιβάλλον για τον τόπο μας.

Ακολουθεί το βίντεο:

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069