Βασίλης Οικονόμου: Μόνιμη εγκατάσταση ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ στο Δήμο Σαρωνικού

Μετά από αίτημα της Προέδρου της Ένωσης Συλλόγων Σαρωνικού, Άντζυς Προκόπη, ο Βουλευτής Ανατολικής Αττικής Βασίλης Οικονόμου πήρε την πρωτοβουλία να προγραμματίσει σύσκεψη με τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ, Νίκο Παπαευσταθίου.

Η σύσκεψη προκλήθηκε στις 20 Οκτωβρίου 2022 στην οποία συζητήθηκαν διεξοδικά οι λόγοι για τους οποίους ο Δήμος Σαρωνικού επιβάλλεται να διαθέτει ένα ασθενοφόρο σε μόνιμη βάση για όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Ο Δήμος Σαρωνικού είναι ένας Δήμος με 30.000 κατοίκους οι οποίοι τους θερινούς μήνες τριπλασιάζονται.

Αφού εξετάστηκαν ενδελεχώς τα ιδιαίτερα γεωγραφικά χαρακτηριστικά, ο υψηλός χρόνος διακομιδής καθώς και ο αυξημένος αριθμός περιστατικών τα τελευταία χρόνια κρίθηκε αναγκαία η μόνιμη εγκατάσταση ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ με έδρα τα γραφεία του σωματείου ΣΤΗΡΙΞΗ (Δωδακανήσου 3-Κύπρου).

Ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ δεσμεύτηκε πως η λειτουργία του θα αρχίσει από τον Απρίλιο αφού πρώτα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία των νέων προσλήψεων για τα πληρώματα των ασθενοφόρων.

Ο Βουλευτής Ανατολικής Αττικής Βασίλης Οικονόμου ικανοποιημένος από αυτή την εξέλιξη δήλωσε: Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ κ.Νίκο Παπαευσταθίου για τη κατανόηση του προβλήματος και τη θετική ανταπόκριση του, έτσι ώστε ένα πάγιο αίτημα των πολιτών του Δήμου Σαρωνικού επιτέλους να λυθεί με ουσιαστικό και αποτελεσματικό τρόπο. Οι παροχές υπηρεσιών υγείας για εμάς είναι το βασικό κοινωνικό αγαθό και αισθανόμαστε δικαιωμένοι αν μέσα από αυτές τις κινήσεις καταφέρουμε να σώσουμε έστω και μια  ανθρώπινη ζωή.

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069