«Βόμβα» Κ.Μητσοτάκη για lockdown: «Αν χρειαστεί να πάρουμε επιπλέον μέτρα θα υλοποιηθούν τα Χριστούγεννα»

Για πρώτη φορά ο Κ.Μητσοτάκης αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιβληθούν νέα μέτρα!

«Η οικονομία δεν θα κλείσει», «δεν θα παρθούν μέτρα που θα αφορούν τους εμβολιασμένους» και άλλες πολλές βαρύγδουπες δηλώσεις είχε κάνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και τα στελέχη της κυβέρνησης του, όμως όλα φαίνεται ότι (γι’ ακόμη μια φορά) ήταν ψέματα! 

Ο πρωθυπουργός, που βρίσκεται στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής, άφησε για πρώτη φορά ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιβληθούν μέτρα-lockdown, τα οποία φυσικά θα αφορούν και τους εμβολιασμένους.

Πατήστε εδώ ή καλέστε μας στο 2104405464

Η επιτυχία μας βασίζεται στην εμπιστοσύνη των πελατών που έχει χτιστεί από την επίτευξη των στόχων μας.

Πρόκειται για κάτι το οποίο είχαμε τονίσει εδώ και καιρό στο pronews.gr και η κυβέρνηση φαίνεται ότι βρήκε ως αφορμή την μετάλλαξη Όμικρον.

Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός είπε: «Αυτά που ξέρουμε για την Όμικρον είναι μάλλον ανησυχητικά.

Η μόνη απάντηση στην Όμικρον είναι η επιτάχυνση του προγράμματος εμβολιασμών με την τρίτη δόση. Στην Ελλάδα ανοίξαμε την 3η δόση για όλο τον πληθυσμό, είμαστε από τους πρώτους, και αν χρειαστεί να πάρουμε επιπλέον μέτρα θα υλοποιηθούν κατά την διάρκεια των Χριστουγέννων».

Ο πρωθυπουργός δεν έκρυψε πως «υπάρχει έντονη ανησυχία για την επέλαση της μετάλλαξης Όμικρον η οποία αργά ή γρήγορα θα κάνει την εμφάνισή της σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες και είναι επιβεβλημένο να επιταχύνουμε τον εμβολιασμό. Πρέπει να δώσουμε έμφαση στην τρίτη δόση. Οι επιστήμονες μας υποδεικνύουν ότι είναι σε αυτή την φάση είναι η πιο ενδεδειγμένη λύση».

Ποια είναι αυτά τα μέτρα; Μάσκα παντού, περιορισμός των συναθροίσεων και επέκταση της τηλεργασίας, ενώ ο ερευνητής, Γιώργος Παυλάκης, ζητά ακόμα πιο αυστηρά μέτρα, όπως το κλείσιμο των σχολείων και της νυχτερινής διασκέδασης. 

Να θυμίσουμε ότι η χώρα μας από τις 19 Δεκεμβρίου θα δέχεται επισκέπτες από όλες τις χώρες μόνο με την επίδειξη αρνητικού μοριακού ελέγχου (PCR) 48 ωρών.

Όποιος επιθυμεί να μπει στην Ελλάδα, ακόμη και αν είναι εμβολιασμένος, θα μπορεί να το κάνει μόνο με PCR, όπως ανακοίνωσε χθες το Υπουργείο Υγείας.

Η ελληνική κυβέρνηση παραδέχεται πλέον ότι το πιστοποιητικό εμβολιασμού (τουλάχιστον όπως χρησιμοποιείται) δεν έχει κανένα υγειονομικό όφελος και γι’ αυτό πλέον ζητά τεστ ακόμα και από τους εμβολιασμένους πολίτες.

Πηγή: pronews.gr

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069