Ξεκαρδιστικό βίντεο: Μωράκι «συνομιλεί» με τον μπαμπά του

Η χαριτωμένη μπέμπα είναι 12 μηνών και πολύ εκφραστική.

Η λεκτική ανάπτυξη των παιδιών ξεκινάει από νωρίς, αμέσως μετά τον τοκετό. Σε ηλικία δύο μηνών βγάζουν τους πρώτους ήχους, έπειτα εμπλουτίζουν το «λεξιλόγιό» τους με μονοσύλλαβες λέξεις, μετά με δισύλλαβες και κοντά στα πρώτα τους γενέθλια, λένε ήδη τις πρώτες τους κανονικές λεξούλες.

Μέχρι και τον πέμπτο μήνα το μωρό καταλαβαίνει αρκετά. Το λεξιλόγιό του περιλαμβάνει συνήθως περίπου 50 λέξεις στους 18 μήνες, 100 λέξεις στους 20 μήνες και 14.000 λέξεις στα έξι χρόνια.

Ο καλύτερος τρόπος για να ενισχύσει ένας γονιός την ομιλία και τις γλωσσικές δεξιότητες του μωρού είναι μιλώντας του συνεχώς. Το παιδί εμπλουτίζει με αυτόν τον τρόπο το λεξιλόγιό του, αντιγράφει χρωματισμούς. Από μια ηλικία κι έπειτα τα παιδιά επιδιώκουν τη συζήτηση, ακόμα και εάν το λεξιλόγιό τους δεν είναι ακόμα επαρκώς ανεπτυγμένο.

Το ίδιο συμβαίνει και στο παρακάτω βίντεο. H μικρή Eryn συνομιλεί με τον μπαμπά της, παρόλο που μιλάει… ακαταλαβίστικα! Το κοριτσάκι είναι μάλιστα ιδιαίτερα εκφραστικό, κινεί τα χέρια του, χρωματίζει τη φωνή του και ο μπαμπάς για να το ενθαρρύνει να πει περισσότερα, του απαντάει και σχολιάζει όσα λέει η μικρούλα.

Το βίντεο έχει συγκεντρώσει πάνω από 15 εκατομμύρια views και το ανέβασε στο ΥouTube ο μπαμπάς της χαριτωμένης μπέμπας γράφοντας:

«Μία συζήτηση με την 12 μηνών κόρη μας, Eryn».

Δείτε το βίντεο παρακάτω.

Πηγή: mothersblog.gr

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069