Ξεκινάει το μεγάλο έργο της Βόρειας Ριβιέρας – Πλήρης δικαίωση του Βουλευτή Αν. Αττικής Βασίλη Οικονόμου

Δρομολογείται η κατασκευή του νέου παραλιακού οδικού άξονα σύνδεσης Μαραθώνα – Ωρωπού, συνολικού προϋπολογισμού 3.306.000 ευρώ, μετά την έγκριση από το Περιφερειακό Συμβούλιο, προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Αναπτυξιακού Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Νέα Μητροπολιτική Αττική Α.Ε.», για την εκπόνηση της μελέτης του έργου. Το έργο αποτελεί δικαίωση του βουλευτή Ανατολικής Αττικής Βασίλη Οικονόμου, ο οποίος είχε κάνει μεγάλο αγώνα για την μελέτη και την κατασκευή του.

Σύμφωνα με την εισήγηση του αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής, Θανάση Αυγερινού, το αντικείμενο της σύμβασης αφορά:

  • α) στην παροχή υπηρεσίας για τη διενέργεια διαγωνισμού, την ανάθεση της μελέτης, την επίβλεψη, τη θεώρηση και την έγκριση αυτής, καθώς και τη θεώρηση και έγκριση των τευχών δημοπράτησης και
  • β) στην εκπόνηση συγκοινωνιακών μελετών καθώς και των απαραίτητων υποστηρικτικών μελετών, για τον σχεδιασμό υπεραστικής οδού σύνδεσης του δήμου Μαραθώνα με το δήμο Ωρωπού Ανατολικής Αττικής.

Συγκεκριμένα, το υπό μελέτη οδικό έργο αφορά σε χάραξη υπεραστικής οδού από τη Λεωφ. Ραμνούντος 3 χλμ. δυτικά του οικισμού Αγίας Μαρίνας δήμου Μαραθώνα, έως το ανατολικό άκρο του οικισμού Άγιοι Απόστολοι δήμου Ωρωπού, συνολικού μήκους 18,3 χιλιομέτρων.

Πρόσβαση σε τουριστικές και αρχαιολογικές περιοχές

Η διαδρομή ακολουθεί κυρίως την βορειοανατολική ακτογραμμή της Αττικής και διέρχεται διαμέσου του Αρχαιολογικού χώρου Ραμνούντος, των οικισμών Σέσι, παραλία Βαρνάβα και Άγιος Δημήτριος και Άγιος Παντελεήμων. Η ολοκλήρωση της, θα αποτελέσει συνέχεια για την περιμετρική παραλιακή σύνδεση της ΒΑ Αττικής από την Σκάλα Ωρωπού έως τον οικισμό Αγίας Μαρίνας, εξασφαλίζοντας μαζί με το λοιπό οδικό δίκτυο την πρόσβαση σε τουριστικές και αρχαιολογικές περιοχές, ενώ τους θερινούς μήνες θα εξυπηρετεί υψηλό αριθμό παραθεριστών που έχουν δεύτερη κατοικία στους παραθαλάσσιους οικισμούς του Ευβοϊκού Κόλπου. Ο κ. Αυγερινός χαρακτήρισε «νευραλγικό» το έργο, καθώς «θα αναβαθμίσει το παραλιακό μέτωπο της Βορειοανατολικής Αττικής και θα δώσει ισχυρή αναπτυξιακή ώθηση στην περιοχή, ανοίγοντας νέους ορίζοντες και ευκαιρίες».

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069