Συνάντηση του υποψήφιου δημάρχου Στέργιου Τσίρκα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΚΤΥΠ, Ιωάννη Χαρωνίτη
Την Τρίτη 5 Μαρτίου 2019 πραγματοποιήθηκε συνάντηση στα γραφεία των Κτηριακών Υποδομών της παράταξης Πορεία Πράξης με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Ιωάννη Χαρωνίτη. Παρόντες ήταν ο υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Μαραθώνα κ. Στέργιος Τσίρκας, η υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος κα. Ξένια Μπρισίμη (Εκπρόσωπος της Ένωσης Γονέων Δήμου Μαραθώνα στην Δευτεροβάθμια Επιτροπή Παιδείας και στη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας) και η υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος κα. Ξένια Ζουγρή (Αντιπρόεδρος της Ένωσης Γονέων Δήμου Μαραθώνα και Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων 2 ου Γυμνασίου Νέας Μάκρης).
Ο κ. Χαρωνίτης μας ενημέρωσε για το καινούριο νομοσχέδιο που πρόκειται να ψηφιστεί εντός ολίγων ημερών σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς των σχολικών μονάδων. Τα σχολεία πλέον θα είναι ιδιοκτησία του Δήμου ο οποίος θα είναι υπεύθυνος για την συντήρηση τους όπως φθορές, πυρασφάλεια, κτλ. καθώς και για την ανέγερση νέων σχολικών μονάδων.
Ο υποψήφιος Δήμαρχος ενημερώθηκε για την εξέλιξη της κατάστασης των σχολείων στον Δήμο μας καθώς και για τις απαραίτητες ενέργειες που πρέπει να γίνουν σχετικά με την πυρασφάλεια αλλά και την διαδικασία μεταφοράς των σχολικών μονάδων στην ιδιοκτησία του Δήμου.
Το ευχάριστο νέο της συνάντησης ήταν ότι πριν το Πάσχα θα υπογραφεί η σύμβαση ανάθεσης έργου για το 2 ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Μάκρης με αποπεράτωση εντός 2 χρόνων.
Επίσης, μέσω του ΕΣΠΑ 2021-2027 θα έχουμε το καινούριο Νηπιαγωγείο στο Ζούμπερι. Σύμφωνα με τον Ειδικό Γραμματέα, υπάρχουν μελέτες ΕΣΠΑ για το 3ο και για το 4ο Νηπιαγωγείο Νέας Μάκρης για τις οποίες μελέτες υπάρχει ήδη προέγκριση για δημοπράτηση.
Σχετικά με την ανάγκη ανέγερσης νέων σχολικών μονάδων (Λύκειο Νέας Μάκρης και Λύκειο Μαραθώνα), ο κ. Χαρωνίτης δεσμεύτηκε να βοηθήσει τον Δήμο Μαραθώνα, εφόσον υπάρχει ρυμοτομικό σχέδιο και πράξεις εφαρμογής στην περιοχή μας για τα οποία ο υποψήφιος Δήμαρχος κος. Τσίρκας με τη σειρά του διαβεβαίωσε ότι είναι στις άμεσες προτεραιότητες του προκειμένου ο Δήμος Μαραθώνα να αποκτήσει τα σχολεία που χρειάζεται και να παρέχει στα νέα παιδιά σωστές και σύγχρονες υποδομές.
Δεν υπάρχουν σχόλια
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.